φίλες συζητούν κοιτώντας τα κινητά τους

Ένας φίλος σε ανάγκη είναι ένας πραγματικός φίλος, αλλά όχι όταν χρειάζεστε μια έγκυρη ιατρική συμβουλή για προβλήματα στην κρεβατοκάμαρα. Συχνά απευθυνόμαστε στους στενούς μας φίλους για τα σεξουαλικά μας προβλήματα και μερικές φορές αναζητάμε τη σοφή τους συμβουλή. Αλλά συχνά, οι συμβουλές τους είναι απλώς ένα μείγμα μύθων και παραπληροφόρησης που έχουν διαβάσει στο διαδίκτυο. Μία φίλη ανέφερε κάποτε ότι οι έντονες κάμψεις και τα βαθιά καθίσματα μετά από σεξ χωρίς προστασία θα μπορούσαν να αποτρέψουν την εγκυμοσύνη και ότι, αν είσαι ήδη έγκυος, η έντονη σωματική άσκηση μπορεί να προκαλέσει έκτρωση. Η συγκεκριμένη, σήμερα έχει δύο “μη προγραμματισμένα” παιδιά.

Εδώ είναι μια συλλογή από επτά γελοίες συμβουλές για το σεξ που είναι πιο πιθανό να ακούσετε από φίλους.

#1 Η μέθοδος του τραβήγματος είναι καλύτερη από το προφυλακτικό: Ίσως οι φίλοι σας δεν γνωρίζουν ότι ακόμη και η μέθοδος του τραβήγματος θεωρείται επιστημονικά μια αναποτελεσματική μορφή αντισύλληψης που πρέπει να χρησιμοποιηθεί αφού εξαντληθούν όλες οι άλλες μέθοδοι. Αυτό συμβαίνει επειδή μερικές φορές τα προσπερματικά υγρά μπορεί να περιέχουν σπερματοζωάρια. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η μέθοδος του τραβήγματος μπορεί να λειτουργήσει με ένα μονογαμικό σεξουαλικό σύντροφο, δε μπορεί όμως να σας προστατεύσει από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) εάν έχετε πολλούς συντρόφους.

#2 Χρησιμοποιήστε το αντισυλληπτικό έκτακτης ανάγκης (χάπι επόμενης ημέρας) αντί για ένα προφυλακτικό: Εάν έχετε λάβει αυτή τη συμβουλή από έναν-μία φίλο-η, ίσως αυτό να είναι ένα σημάδι από το σύμπαν για να τερματίσετε τη φιλία σας. Ονομάζονται αντισυλληπτικά “έκτακτης ανάγκης” για έναν λόγο, όταν όλες οι άλλες μέθοδοι αποτύχουν, αυτά πρέπει να είναι η τελευταία λύση. Γυναικολόγοι σε όλο τον κόσμο προειδοποιούν για την κατάχρηση “χαπιών της επόμενης μέρας” και τα κατηγορούν για την πρόκληση πλήθους γυναικολογικών προβλημάτων.

#3 Κάντε σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου για να αποφύγετε την εγκυμοσύνη: Αν και πολλές γυναίκες δε θα ήταν ενθουσιασμένες για σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου τους, κάποιες αναφέρουν ότι αισθάνονται να έχουν πιο αυξημένη λίμπιντο κοντά στο τέλος του κύκλου τους. Επίσης, είναι μια μεγάλη και ασφαλής περίοδος για την εγκυμοσύνη, αλλά όχι για τα ΣΜΝ. Στην πραγματικότητα, μελέτες έχουν δείξει ότι το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου αποτελεί μείζονα παράγοντα κινδύνου για τη μετάδοση ΣΜΝ, δεδομένου ότι οι άνθρωποι αποφεύγουν να φορούν προφυλακτικά. Και όσον αφορά την εγκυμοσύνη, όλα εξαρτώνται από τη διάρκεια του κύκλου. Τα σπερματοζωάρια παραμένουν μέσα στη μήτρα μέχρι και επτά ημέρες και αν η γυναίκα εισέλθει στη γόνιμη περίοδό της, ένα από αυτά που είχε παραμείνει θα μπορούσε να καταλήξει να γονιμοποιήσει ένα ωάριο.

#4 Μπορείτε να μείνετε έγκυος από κατάποση σπέρματος: Η σύντομη απάντηση είναι: ΟΧΙ! Η πιο μακροσκελής: δεν είναι δυνατό, αφού το σπέρμα πρέπει να έρθει σε επαφή με τη μήτρα και το ωάριο για να έχουμε εγκυμοσύνη και τα όργανα αυτά δεν βρίσκονται μέσα στο ανθρώπινο πεπτικό σύστημα.

#5 Αν σταθείτε όρθια αφού εκσπερματώσει μέσα σας, θα αποτρέψετε την εγκυμοσύνη: Εάν τα πράγματα ήταν τόσο απλά, γιατί επιστήμονες να περάσουν κάθε στιγμή της ζωής τους, αναζητώντας ασφαλέστερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους αντισύλληψης. Μόλις το σπέρμα εισέλθει στο σώμα, δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε για να το σταματήσετε. Ακόμα και αν υπάρχει κάποια διαρροή, μέχρι να σηκωθείτε, το ταχύτερο σπερματοζωάριο βρίσκετε ήδη το δρόμο του για το ωάριο.

#6 Η ενδομητρίωση/πολυκυστικές ωοθήκες θα σας προστατεύσουν από την εγκυμοσύνη: Λοιπόν, θα είναι δύσκολο για εσάς να μείνετε έγκυος αν έχετε αυτές τις συνθήκες, αλλά δεν θα είστε μαγικά ανοσοποιημένοι από την εγκυμοσύνη. Εάν όλα τα αστέρια σας είναι ευθυγραμμισμένα, μπορεί μείνετε έγκυος παρά τις ιατρικές σας καταστάσεις. Επίσης και πάλι δεν εγγυάται προστασία από ΣΜΝ.

#7 Δύο προφυλακτικά είναι ασφαλέστερα από ένα: Σε περίπτωση που σπάσει το πρώτο, το δεύτερο προφυλακτικό θα μπορούσε να έρθει να σώσει την κατάσταση… Το πρόβλημα είναι ότι δύο προφυλακτικά μπορούν να προκαλέσουν τριβές μεταξύ τους και αντιθέτως να αυξήσουν την πιθανότητα να σπάσουν.

Εν κατακλείδι, ορίστε μια συμβουλή, ίσως η πιο σωστή απ’ όλες: Κυρίες και κύριοι, όταν χρειάζεστε σεξουαλικές συμβουλές, προσεγγίστε έναν γιατρό που έχει ξοδέψει τα χρήματα και το χρόνο του σε ιατρικές σχολές αντί για φίλους με τις ελλιπείς τους γνώσεις.

Πηγή: The Health Site

Μετάφραση, επιμέλεια Προφυλακτικά.gr

Αφήστε ένα σχόλιο