ζευγάρι κάνει ακροβατικά στο κρεβάτι

Ακόμα και η καυτή και πλούσια σεξουαλική ζωή με την οποία ξεκινούν πολλά ζευγάρια μπορεί να περάσει κάμψη σε κάποιο σημείο της πορείας της.
Παρακάτω, σεξουαλικοί θεραπευτές μοιράζονται έξι κανόνες και χρήσιμες κατευθυντήριες γραμμές για να παραμείνετε σεξουαλικά ικανοποιημένοι σε μια μακροχρόνια σχέση. (Όταν οι κανόνες είναι τόσο διασκεδαστικοί, γιατί να θέλετε να τους σπάσετε;)

1. Εφαρμόστε τον πλατινένιο κανόνα.

«Όλοι γνωρίζουμε τον χρυσό κανόνα: Μην κάνετε στους άλλους αυτά που δε θέλετε να κάνουν εκείνοι σε εσάς. Αλλά ο πλατινένιος κανόνας είναι εξίσου σημαντικός: Κάνετε στο-η σύντροφό σας αυτό που θα ήθελε να γίνει για τον εαυτό του. Σοβαρά, ποια είναι τα πράγματα που τους ανάβουν περισσότερο; Δεσμευθείτε να τα κάνετε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.»- Megan Fleming, θεραπέυτρια του σεξ με έδρα τη Νέα Υόρκη.

2. Μη συγκρίνετε τη σεξουαλική σας ζωή με άλλους.

«Η φράση “Ο Γιώργος και ο Κώστας κάνουν περισσότερο σεξ από εμάς” είναι ένα μεγάλο σφάλμα αλλά ωστόσο μια πολύ κοινή παγίδα στην οποία πέφτουν τα ζευγάρια. Όταν αρχίζουμε να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με άλλους ανθρώπους, βρίσκουμε συχνά έναν τρόπο ώστε, είτε να φανούμε καλύτεροι, είτε να φανούμε χειρότεροι από αυτούς. Μια μακροχρόνια σεξουαλική σχέση δεν έχει να κάνει με το ποιος το κάνει καλύτερα ή πιο συχνά. Με την πάροδο του χρόνου, η σεξουαλική σας σχέση με τον-την σύντροφό σας θα αλλάξει, θα αναπτυχθεί και αν είστε ανοιχτός, θα σας πάει σε μέρη που ποτέ δεν ξέρατε ότι θα μπορούσατε να πάτε. Θα έχετε στιγμές υψηλών επιπέδων ευχαρίστησης και σύνδεσης, καθώς και στιγμές χαμηλών, κατά την διάρκεια των οποίων θ’ αισθάνεστε βαρεμάρα και αποσύνδεση. Θυμηθείτε: Αυτό είναι φυσιολογικό σε μια μακροχρόνια σεξουαλική σχέση.»- Keeley Rankin, θεραπευτής σεξ στο Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια.

3. Επικεντρωθείτε σε αυτό που σας ανεβάζει στον-στην σύντροφό σας, όχι σε αυτό που σας ρίχνει.

«Όταν τα ζευγάρια έρχονται σ’ εμενα για να εμπλουτίσουν τη σεξουαλική τους ζωή, τους ενθαρρύνω να βρίσκουν συνειδητά τους συντρόφους τους ελκυστικούς ή σεξουαλικά επιθυμητούς. Είναι πολύ εύκολο να ασχολούμαστε με τα πράγματα που μας ξενερώνουν, αλλά δεν αφιερώνουμε αρκετό χρόνο για να εστιάσουμε στο τι μας ανάβει. Όταν θέτω το ερώτημα πότε τους ανάβει ο-η σύντροφός τους, συχνά δυσκολεύονται να βρουν κάτι παραπάνω από επιφανειακές απαντήσεις. Μερικές φορές, δεν μπορούν να βρουν τίποτα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ζούμε σε μια κουλτούρα του “τι έκανες για μένα τελευταία;”. Τους ενθαρρύνω να θυμηθούν αυτά που τους προσέλκυσαν στον-στην σύντροφό τους στην αρχή και να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν αλληλεπιδράσεις που ευνοούν την αναπαραγωγή αυτών των συναισθημάτων. Τους ζητώ επίσης να σκεφτούν σκληρά για το πότε βρίσκουν τον-την σύντροφό τους ιδιαίτερα ελκυστικό. Μία γυναίκα μου είπε ότι είναι πάντα “αναμμένη” όταν ο σύζυγός της μεταφέρει το μικρό τους παιδί στους ώμους του. “Είναι τόσο δυνατός αλλά ευγενής ταυτόχρονα. Ήθελα να κάνω σεξ μαζί του εκεί στο εμπορικό κέντρο.” Ένας σύζυγος μου είπε ότι “ανάβει” όταν η σύζυγός του υποστηρίζει τα παιδιά τους στο σχολείο. “Είναι τόσο σέξι όταν συμπεριφέρεται σαν τη μαμά αρκούδα” Η συνειδητοποίηση του πλαισίου και των καταστάσεων στις οποίες βρίσκεις τον-την σύντροφό σου σέξι ή ελκυστικό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσεις τα πράγματα φρέσκα»- Kimberly Resnick Άντερσον, θεραπευτής σεξ στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.

4. Κάντε σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

«Mελέτες δείχνουν ότι τα ζευγάρια που κάνουν σεξ μία φορά την εβδομάδα έχουν υψηλότερο επίπεδο ικανοποίησης από τη σχέση τους, σε σχέση με τα ζευγάρια που κάνουν σεξ λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα. Το σεξ έχει επίσης σωματική και ψυχολογική επίδραση που μπορεί να διαρκέσει για μέρες μετά. Και θυμηθείτε, δε μετράει μόνο πόσο συχνά κάνετε σεξ, αλλά και πώς αλληλεπιδράτε με τον-την σύντροφό σας. Οι διαφορετικοί τύποι σεξ παράγουν διαφορετικά οφέλη. Υπάρχει σεξ που ενισχύει τη συναισθηματική σύνδεση του ζευγαριού, σεξ που διευρύνει την αίσθηση της δημιουργικότητας και της φαντασίας μας, υπάρχει σεξ που κεντρίζει άμεσα τις αισθήσεις μας (όραση, ήχος, αφή, γεύση και μυρωδιά) και υπάρχει σεξ που συμβαίνει μόνο για για χάρη του σεξ ή για να απαλλαγούμε από κάποιο άγχος (όπως ένα γρήγορο ή ακόμα και ο αυνανισμός). Προσπαθήστε λοιπόν να είστε συνεπείς στη συχνότητα, να έχετε ποικίλες προσεγγίσεις και να διατηρείτε ψηλά τις σεξουαλικές σας προσδοκίες. Μερικές φορές, αν δεν έχετε τη διάθεση, πρέπει να βάζετε το σώμα σας μπροστά και να είστε σίγουροι πως το μυαλό θα ακολουθήσει ». – Ο Ian Kerner, θεραπευτής σεξουαλικής ζωής και συγγραφέας.

5. Προγραμματίστε νυχτερινά ραντεβού χωρίς παιδιά. (Ακόμα καλύτερα σεξουαλικά ραντεβού σε ξενοδοχεία).

«Τόσο πολύ ενέργεια πηγαίνει στα παιδιά ώστε τα ζευγάρια είναι πολύ εξαντλημένα για να φροντίσουν ο ένας τον άλλον. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για τα παιδιά σας είναι να τους δείξετε ότι έχετε μια σύνδεση έξω από αυτά, ότι δεν είστε μαζί μόνο γι’ αυτά, αλλά επειδή πραγματικά απολαμβάνετε ο ένας τον άλλον. Αυτό σημαίνει να βγαίνετε σε ραντεβού χωρίς αυτά. Εάν δεν έχετε οικογένεια κοντά ή επιπλέον χρήματα για να πληρώσετε νταντά, προσφερθείτε να φυλάξετε τα παιδιά ενός άλλου ζευγαριού για μια νύχτα σε αντάλλαγμα να φυλάξουν τα δικά σας παιδιά το επόμενο Σαββατοκύριακο. Μια φορά το χρόνο, πηγαίνετε σε ένα ξενοδοχείο, ώστε να μπορείτε να κάνετε σεξ εκεί. Η καινοτομία του να κάνεις σεξ σε ένα νέο και άγνωστο μέρος θα ενεργοποιήσει την έκκριση ντοπαμίνης στον εγκέφαλό σας. Η ντοπαμίνη είναι το ίδιο νευροχημικό που είναι υπεύθυνο για την αίσθηση της ευχαρίστησης. Οποιαδήποτε νέα δραστηριότητα (το να δοκιμάσετε ένα νέο άθλημα, ένα νέο φαγητό, μια επίσκεψη σε ένα νέο μέρος) ενεργοποιεί την έκκριση ντοπαμίνης.»- Kimberly Resnick Anderson.

6. Να έχετε εξωτερική σεξουαλική επαφή. (Τι είναι αυτό, ρωτάτε; Θα σας εξηγήσουμε.)

«Για τους περισσότερους από εμάς, το κολπικό ή και πρωκτικό σεξ είναι συνήθως το κυρίως πιάτο στο σεξουαλικό μενού. Η εξωτερική σεξουαλική επαφή – γνωστή και ως στοματικό σεξ, η χειροκίνητη διέγερση και άλλες μορφές επαφής καθώς και η άμεση διέγερση της κλειτορίδας, είναι δευτερεύουσες επιλογές. Το να βγάλετε τη συνουσία από το μενού είναι σαν γίνετε χορτοφάγοι και ξαφνικά να συνειδητοποιήσετε πόσες άλλες υγιείς και ευχάριστες επιλογές υπάρχουν εκεί έξω εκτός από το κρέας. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν μία υψηλού βαθμού κλειτοριδικής διέγερση για να φτάσουν σε οργασμό. Έτσι το να δώσετε προτεραιότητα στην εξωτερική σεξουαλική επαφή θα σας επιτρέψει να ανακαλύψετε νέους δρόμους προς την ευχαρίστηση που είναι μερικές φορές μακριά από την πεπατημένη διαδρομή». – Ian Kerner.

Πηγή: HUFFPOST

Μετάφραση, επιμέλεια Προφυλακτικά.gr

Αφήστε ένα σχόλιο