ζευγάρι στο κρεβάτι να χαμογελά με τη γυναίκα σε πρώτο πλάνο

1. Είστε το αφεντικό του ίδιου σας του σώματος
Η απόφαση του να αγοράσετε και να έχετε επάνω σας προφυλακτικά είναι ένας πραγματικά δυναμικός τρόπος για να δηλώσετε την αυτονομία του σώματός σας. Λαμβάνετε μια στάση που δηλώνει το πώς επιλέξατε να προστατεύσετε τον εαυτό σας και πώς θα εξελιχθούν οι σεξουαλικές συναναστροφές σας. Και αντίθετα με ό,τι μπορεί να έχετε ακούσει, σχετικά με το σε ποιόν ανήκει η ευθύνη να πάρει τέτοιου είδους αποφάσεις, οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερο ρόλο στη λήψη αποφάσεων για το πότε θα χρησιμοποιηθεί προφυλακτικά από ό,τι νομίζετε. Μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Kinsey μαζί με τη γυναικεία εφαρμογή υγείας Clue εξέτασε πάνω από 95.000 γυναίκες από περισσότερες από 200 χώρες σχετικά με τη χρήση προφυλακτικών και ανακάλυψε ότι μία στις πέντε γυναίκες συνήθως αποφασίζει για τη χρήση προφυλακτικών και τα τρία τέταρτα αυτών παίρνουν αυτή την απόφαση μαζί με έναν σύντροφο. Επομένως, μην φοβάστε να πάρετε τον έλεγχο της κουβέντας για τα προφυλακτικά.

2. Το σεξ είναι πολύ καλύτερο
Ένας από τους καλύτερους λόγους για να έχετε προφυλακτικά πάντα μαζί σας είναι γιατί κάνουν το σεξ ακόμη καλύτερο. Και ποιος δεν θέλει καλύτερο σεξ; Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το σεξ είναι καλύτερο με ένα προφυλακτικό, όπως γιατί με αυτό διαρκεί περισσότερο και μπορείτε να χαλαρώσετε και να το απολαύσετε αφού με αυτόν τον τρόπο έχετε πάρει τα μέτρα σας τόσο για μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη όσο και για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Γι ‘αυτό, σε μια μελέτη που διεξήγαγε η εταιρία SKYN, 88% των χρηστών προφυλακτικών είπαν ότι είναι ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή έναντι μόνο 82% των μη χρηστών.

3. Ο σύντροφός σας θα εντυπωσιαστεί
Εάν ανησυχείτε ότι η κατοχή προφυλακτικών θα ανησυχήσει το σύντροφό σας κάνετε λάθος. Πρώτα απ’ όλα, αν σας απορρίψουν εξαιτίας της επιθυμία σας να προστατεύσετε την υγεία και των δυο σας, παίρνοντας προφυλάξεις, τότε πιθανώς δεν αξίζουν να κάνουν σεξ μαζί σας! Αλλά το πιο πιθανό είναι, ο σύντροφός σας να είναι πραγματικά εντυπωσιασμένος και χαρούμενος που θα έχετε προετοιμαστεί. Το Cosmopolitan ζήτησε από αρκετούς άνδρες τη γνώμη τους για τις γυναίκες που έχουν μαζί τους προφυλακτικά και οι απαντήσεις τους ήταν θετικές. Έβλεπαν αυτές τις γυναίκες ως υπεύθυνες, προνοητικές και με αυτοπεποίθηση. Ένας από αυτούς το συνόψισε, πολύ όμορφα, λέγοντας: “Πιστεύω είναι θετικό γιατί δηλώνει ότι η σεξουαλικότητά της της ανήκει, δεν αισθάνεται ντροπή γι ‘αυτό”.

4. Εσείς παίρνετε την απόφαση για το πότε και αν θα κάνετε παιδιά
Ξέρετε τι σας δίνει απίστευτη ενδυνάμωση; Το να έχετε τον έλεγχο του αναπαραγωγικού σας συστήματος. Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Guttmacher, σχεδόν οι μισές από όλες τις εγκυμοσύνες στις Η.Π.Α. δεν είναι προγραμματισμένες. Με το να πάρετε την πρωτοβουλία των κινήσεων κουβαλώντας μαζί σας προφυλακτικά, έχετε τον απόλυτο έλεγχο στην τσέπη σας (κυριολεκτικά). Εσείς είστε αυτή που θα αποφασίσει το πότε – και αν – θα κάνετε παιδιά. Αυτό σημαίνει τόσο ότι έχετε πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, όσο και ότι παίρνετε τα μέτρα σας για να εξασφαλίσετε ότι ελαχιστοποιείτε τις πιθανότητες μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Συμβουλή: Το να χρησιμοποιείτε περισσότερες από μία μεθόδους αντισύλληψης είναι μια πολύ καλή ιδέα, οπότε εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε μία, όπως τα αντισυλληπτικά χάπια, παράλληλα πάντα με τη χρήση προφυλακτικών.

5. Έχετε τον έλεγχο της δικής σας σεξουαλικής υγείας
Πάνω απ’ όλα, η κατοχή προφυλακτικών σας ενδυναμώνει γιατί σας δίνει την ευθύνη της προστασίας τόσο της δικής σας σεξουαλικής υγείας όσο και του συντρόφου σας. Αν πιστεύετε ότι το να κολλήσετε κάποιο ΣΜΝ είναι απίθανο, ξανασκεφτείτε το. Σύμφωνα με στατιστικές, περισσότερα από 2 εκατομμύρια κρούσματα σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων -συγκεκριμένα οι στατιστικές αφορούν τα χλαμύδια, τη γονόρροια και τη σύφιλη- αναφέρθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2016, ο υψηλότερος αριθμός ποτέ, ενώ και στην Ελλάδα τα πράγματα δεν πάνε καλύτερα. Η υγεία σας δεν είναι κάτι πάνω στο οποίο μπορείτε να τζογάρετε, μειώστε τις πιθανότητες χρησιμοποιώντας προφυλακτικά.

6. Μπορείτε να επιλέξετε τη μάρκα και το είδος που προτιμάτε
Δεν είναι όλα τα προφυλακτικά ίδια. Σίγουρα θα υπάρχουν μερικές μάρκες και είδη που προτιμάτε περισσότερο. Θέλετε κάτι με καλύτερη λίπανση; Με ραβδώσεις; Χωρίς λατέξ; Εάν αγοράζετε εσείς τα προφυλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε εσείς εκείνα που σας αρέσουν περισσότερο*. Είναι εντάξει να είστε λίγο εγωίστριες μερικές φορές και να κοιτάτε λίγο παραπάνω τη δική σας απόλαυση ;-).

Πηγή: Elite Daily

*Προσοχή, όταν αγοράζετε προφυλακτικά, πάντα να λαμβάνετε υπόψη το μέγεθος του πέους του συντρόφου σας, καθώς εάν το προφυλακτικό είναι πολύ σφιχτό μπορεί να σπάσει και εάν είναι πολύ χαλαρό μπορεί να γλιστρήσει, έτσι όσο καλύτερα ταιριάζει επάνω του, τόσο πιο ασφαλές κι ευχάριστο το σεξ. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τον οδηγό μεγέθους προφυλακτικών.

Αφήστε ένα σχόλιο