προφυλακτικό ανοιγμένο στο χέρι ενός ατόμουΕάν είστε σε μια σταθερή σχέση, το πιο πιθανό είναι ότι κάνετε αρκετό σεξ.

Μετά από μια μακρά περίοδο σεξουαλικής αποκλειστικότητας, μπορεί να αρχίσετε να αισθάνεστε ότι τα προφυλακτικά δεν είναι το πιο διασκεδαστικό ή απαραίτητο αξεσουάρ για να χρησιμοποιείτε στην κρεβατοκάμαρα.

Αν βρίσκεστε σε μια σχέση όπου εσείς και ο-η σύντροφός σας δεν κοιμάστε με κανέναν-καμιά άλλο-η, τα επιπλέον βήματα της χρήσης του καουτσούκ μπορεί να φαίνονται περιττά.

Από την άλλη, ακόμα και αν για κάποιους η χρήση προφυλακτικού κατά τη διάρκεια του σεξ δεν είναι ότι πιο ευχάριστο, τα προφυλακτικά είναι πολύ αποτελεσματικά στην πρόληψη των ΣΜΝ και είναι πολύτιμα εργαλεία στο οπλοστάσιο της σεξουαλικής υγείας.
Πριν προχωρήσετε και επίσημα στην απόρριψη των προφυλακτικών για πάντα, σας παραθέτουμε 5 πράγματα για τα οποία πρέπει να αναρωτηθείτε.

1. Αισθάνεστε ότι μπορείτε να μιλήσετε γι ‘αυτό;

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να αναρωτηθείτε εάν αισθάνεστε άνετα να μιλήσετε με τον-την σύντροφό σας για τη διακοπή χρήσης των προφυλακτικών. Αυτός είναι ένας ευαίσθητος τομέας θεμάτων για κάθε ζευγάρι και αν δεν μπορείτε να μιλήσετε γι΄ αυτό, ίσως δεν πρέπει να το κάνετε.

Εάν ανησυχείτε για το πώς θα αντιδράσει ο-η σύντροφός σας (ή ότι ενδέχεται να αντιδράσει υπερβολικά), αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι δεν είστε στην καλύτερη θέση για να σταματήσετε τη χρήση του προφυλακτικού. Το να υπάρχουν αμφιβολίες είναι ένας καλός λόγος για να το επανεξετάσετε.

Θα πρέπει να υπάρχει αρκετή εμπιστοσύνη και άνεση όχι μόνο για να κάνετε τη συζήτηση, αλλά και να αισθάνεστε ότι θα είστε καλά με το-τη σύντροφό σας ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της.

Η ικανότητά σας να επικοινωνείτε με σαφήνεια τις σκέψεις σας στον-ην σύντροφό σας είναι ένδειξη μιας υγιούς σχέσης.

Εάν μπορείτε να το κάνετε αυτό, σημαίνει ότι είστε σε ένα καλό σημείο ώστε να μιλήσετε για σημαντικά θέματα όπως το αν θα σταματήσετε να χρησιμοποιείτε προφυλακτικά ή όχι.

2. Έχετε εξεταστεί και οι δύο;

Ένα τεράστιο κριτήριο για το εάν θα είστε ασφαλείς σε περίπτωση που σταματήσετε να χρησιμοποιείτε προφυλακτικά είναι εάν και οι δύο έχετε εξεταστεί.

Ενώ είναι ωραίο να μπορείτε να εμπιστεύεστε τον-την σύντροφό σας, είναι επίσης σημαντικό να έχετε και οι δύο την ιατρική βεβαιότητα ότι είστε και οι δύο υγιείς και χωρίς ΣΜΝ. Εξάλλου, μερικές φορές άτομα με ορισμένα ΣΜΝ μπορεί να είναι ασυμπτωματικά ή να μολυνθούν από κάτι το οποίο είναι αδρανές για μήνες ή και χρόνια.

Ο-η σύντροφός σας μπορεί να μην γνωρίζει καν την αληθινή του-της κατάστασή.

Ο James Preece, γνωστός γκουρού και ειδικός σχέσεων, λέει: “Αν σκοπεύετε να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε προφυλακτικά, θα χάσετε την προστασία σας από τις σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες. Πριν σπεύσετε να κάνετε σεξ, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι και οι δύο έχετε εξεταστεί. ”

Ο Preece πρόσθεσε,

[panel]Είναι καλύτερα να είσαι ασφαλής παρά μετανιωμένος. Οι εξετάσεις είναι ανώδυνες και γρήγορες, οπότε αν κάποιος-α αρνείται, θα πρέπει να αναρωτηθείτε τι μπορεί να κρύβει.[/panel]

Εάν ο-η σύντροφός σας δεν επιθυμεί να εξεταστεί, αυτός είναι ένας λόγος να μη σταματήσετε τη χρήση των προφυλακτικού.

Βεβαιωθείτε ότι και οι δύο συμφωνείτε επάνω σε αυτό.

3. Είστε και οι δύο 100% αφοσιωμένοι στη μονογαμία;

Είναι καλύτερο να είστε αφοσιωμένοι στη μονογαμία (ή εάν δεν είστε μονογαμικοί, να συμφωνείτε απόλυτα σχετικά με τη χρήση προστασίας με όλους τους άλλους) προτού σταματήσετε να χρησιμοποιείτε προφυλακτικά.

Εάν έχετε μιλήσει και συμφωνήσει γι ‘αυτό και έχετε εξεταστεί, μπορεί να σας φαίνεται ότι η συζήτηση για τη χρήση ή όχι προφυλακτικού έχει τελειώσει, αλλά το σεξ χωρίς προφυλακτικά απαιτεί μια συνεχιζόμενη συζήτηση που δεν τελειώνει έτσι απλά.

Για να το κατανοήσουμε αυτό, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να συζητήσουμε ανοιχτά.

Εάν ο-η σύντροφός σας έχει και άλλους συντρόφους, υπάρχει αρκετή εμπιστοσύνη ώστε να ξέρετε ότι θα είναι ασφαλής ακόμη και όταν δεν είστε γύρω; Είστε αρκετά άνετοι για να μην χρησιμοποιήσετε προφυλακτικά γνωρίζοντας ότι ο-η σύντροφός σας κοιμάται και με κάποιον-α άλλο;

“Εάν είστε έτοιμοι να σταματήσετε τη χρήση προφυλακτικών, τότε είναι συνήθως επειδή είστε και οι δύο σε μια σταθερή σχέση ή απλά θέλετε τα πράγματα να είναι πιο φυσικά”, λέει ο Preece. “Ωστόσο, θα πρέπει να είστε βέβαιοι ότι μόνο εσείς κοιμάστε με το-τη σύντροφό σας. Δεν έχει σημασία αν έχουν εξεταστεί, δεν ξέρετε τι θα μπορούσαν να σας φέρουν.”

Ο Preece πιστεύει ότι η μη χρήση προφυλακτικών σε μη μονογαμικές σχέσεις μπορεί να είναι λίγο επικίνδυνη, αλλά στην τελική, η απόφαση είναι δική σας.

4. Χρησιμοποιείτε άλλη μορφή ελέγχου των γεννήσεων;

Ακόμα κι αν έχετε καθησυχαστεί στο μέτωπο των ΣΜΝ, εξακολουθεί να υπάρχει η ανησυχία να μείνετε έγκυος αν δεν χρησιμοποιούνται προφυλακτικά κατά τη διάρκεια του σεξ.

Αν δεν θέλετε να κάνετε παιδί σύντομα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε μία άλλη μορφή ελέγχου των γεννήσεων.

Η χρήση από του στόματος αντισυλληπτικών, γνωστή και ως “Το χάπι”, είναι μια πάλη για πολλές γυναίκες. Εάν η κατάποση ενός φαρμάκου ημερησίως δεν είναι στις προτιμήσεις σας, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε μια διαφορετική μορφή για τον έλεγχο των γεννήσεων, όπως το σπιράλ.

Όποια μέθοδο και να διαλέξετε, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το σκεφτείτε και να το αποφασίσετε πριν σταματήσετε τη χρήση προφυλακτικών στην κρεβατοκάμαρα.

Όπως και να έχει, και εφόσον δεν το επιθυμείτε, καλύτερα να ξοδεύετε χρήματα για προφυλακτικά παρά για καθίσματα αυτοκινήτων και καρότσια.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=-SDQwDEbQVk[/embedyt]

5. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τυχόν συνέπειες;

Ακόμη και με τον καλύτερο προγραμματισμό στον κόσμο, ποτέ δεν ξέρετε τι θα μπορούσε να συμβεί αν δεν χρησιμοποιηθούν προφυλακτικά.

Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί, είτε πρόκειται από κάποια ασθένεια που κολλήσατε από έναν-μια σύντροφο που σας απατά, είτε από μια εναλλακτική μέθοδο αντισύλληψης που αποτυγχάνει.

Πριν αποφασίσετε να σταματήσετε τελείως τη χρήση προφυλακτικών στη σχέση σας, βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τυχόν επιπτώσεις.

Η πραγματικότητα είναι ότι οτιδήποτε μπορεί να συμβεί ακόμα και όταν χρησιμοποιείτε προφυλακτικά, οπότε θα πρέπει να είστε προετοιμασμένος-η ούτως ή άλλως.

Να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε οτιδήποτε βρεθεί στο δρόμο σας.

Η διακοπή της χρήσης των προφυλακτικών στη σχέση σας είναι μια πολύ μεγάλη απόφαση. Πριν το κάνετε, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε αξιολογήσει όλους τους διαφορετικούς παράγοντες που εμπλέκονται.

Πηγή: Elite Daily

Αφήστε ένα σχόλιο