icon έξυπνο προφυλακτικό

Ή γιατί δε θα πουλήσουμε το ηλεκτρονικό προφυλακτικό.

Μεγάλος ντόρος γίνεται τελευταία γύρω από ένα νέο γκατζετάκι γνωστό ως ηλεκτρονικό προφυλακτικό ή i.Con. και αρκετοί έχουν ρωτήσει κι εμάς αν θα το βάλουμε στο κατάστημά μας κάποια στιγμή. Η σύντομη απάντησή μας επάνω σε αυτό είναι όχι. Και οι δυο μας, θυμίζουμε ότι το Προφυλακτικά.gr είμαστε ο Γιώργος και ο Παναγιώτης, ήμασταν αρνητικοί από την αρχή και έτσι δε χρειάστηκε να καταφύγουμε στη θεά τύχη, ρίχνοντας κορόνα γράμματα για να αποφασίσουμε. Σε αυτό που κάνουμε εδώ, αυτό το e-shop, βλέπουμε πρώτο τον άνθρωπο, μετά τον πελάτη και μετά το κέρδος, επειδή όμως δεν είμαστε και πολύ καλοί με τα λόγια, μεταφράσαμε και σας παραθέτουμε ένα δημοσίευμα που πιστεύουμε μας καλύπτει από το dailyΟ.

Γιατί λοιπόν πιστεύουμε ότι το πρώτο «έξυπνο προφυλακτικό» στον κόσμο θα καταστρέψει το σεξ για όλους.

Ενώ οι ηλεκτρονικές εφαρμογές και οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες διασύνδεσης έχουν αναλάβει τα ραντεβού και τις γνωριμίες εδώ και πολύ καιρό, η εισβολή της τεχνολογίας στον κόσμο του σεξ έχει μέχρι στιγμής μόνο αναλογική στην καλύτερη περίπτωση εφαρμογή – με πρωτοποριακά προφυλακτικά, σεξουαλικά παιχνίδια ακόμη και συσκευές για την άρση βαρών των γεννητικών οργάνων. Αλλά μην ανησυχείτε γιατί το μέλλον του σεξ είναι εδώ.

Η British Condoms, μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 1999 και ισχυρίζεται ότι είναι ο μεγαλύτερος διαδικτυακός προμηθευτής προφυλακτικών στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό προϊόν που ονομάζεται i.Con. Το i.Con, το οποίο η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι το πρώτο έξυπνο δακτυλίδι προφυλακτικού στον κόσμο, δεν είναι στην πραγματικότητα ένα προφυλακτικό. Είναι περισσότερο σαν ένα FitBit (ένα fitness tracker) για το πέος. Ναι, αυτό είναι κάτι που πλέον υπάρχει.

Είναι ουσιαστικά ένα δαχτυλίδι το οποίο κάποιος, αν το επιλέξει, θα φορέσει πάνω από το προφυλακτικό του. Το αντικείμενο θα στηρίζεται στη βάση του πέος. Αλλά γιατί να το φορέσετε; Λοιπόν, παρέχει στους άνδρες στατιστικά στοιχεία για να βοηθήσουν τη σεξουαλική τους αρρενωπότητα και οι άνδρες αγαπούν τα στατιστικά τους, έτσι δεν είναι;

Το i.Con μετρά ποικίλα πράγματα, όπως τη διάρκεια της επαφής, τον αριθμό των θερμίδων που καίγονται, τον αριθμό και την ταχύτητα των ωθήσεων, μετρά την περίμετρο του πέους και καταγράφει τις διάφορες θέσεις που χρησιμοποιούνται ανά εβδομάδα, μήνα ή έτος. Επιπλέον, το i.Con βοηθά στον εντοπισμό σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

icon έξυπνο προφυλακτικό 2

Και πώς μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση σε αυτό το χρυσωρυχείο δεδομένων; Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της British Condoms, το i.Con χρησιμοποιεί νανο-τσιπ και αισθητήρες για να μετρήσει και να θυμάται “μια σειρά από διαφορετικές μεταβλητές” κατά τη διάρκεια της συνουσίας. Οι χρήστες αυτής της συσκευής θα έχουν στη συνέχεια πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα μέσω της εφαρμογής i.Con, η οποία έχει συνδεθεί με αυτή, χρησιμοποιώντας τεχνολογία Bluetooth. Ακούγεται φοβερό, έτσι;

Είναι όμως καλό; Όχι, για πολλούς λόγους.

Τα πάντα, από τις επικοινωνίες έως τη μεταφορά, τα νομίσματα, το φαγητό και τις σχέσεις, έχουν επηρεαστεί από την ψηφιακή επανάσταση. Το σεξ ίσως είναι το τελευταίο προπύργιο της ανθρωπότητας που παραμένει ανέγγιχτο από τα χέρια των εταιρειών σε αυτή την εποχή της πληροφορίας.

Με το i.Con, αυτό αλλάζει. Όπως όλα τα άλλα πράγματα στον κόσμο, το σεξ, επίσης, θα μετρηθεί και θα αναλυθεί με κάτι τόσο ασήμαντο όσο μια εφαρμογή τηλεφώνου.

Επιπλέον, η δυνατότητα μέτρησης του σεξ με τις στατιστικές το μετατρέπει σε άθλημα. Η στιγμή όπου άνδρες στα μπαρ, να καυχιόνται για τις επιδόσεις τους στα αριθμητικά στοιχεία της ώθησής και της στύσης τους είναι μια δυστοπία τύπου Black Mirror. Το σεξ είναι κάτι το φυσικό. Χρειάζεται την άνεση και τη συμβατότητα δύο ή περισσότερων ατόμων για να λειτουργήσει. Χρειάζεται ρυθμό. Χρειάζεται να έχει τη δική του ροή. Με το να προσπαθεί κάποιος να βελτιώσει τα αποτελέσματα στις θερμίδες, τις ωθήσεις και τα άλλα στατιστικά, υποβιβάζει μια όμορφη πράξη σε μια μηχανική άσκηση – κάτι που καταστρέφει μια σημαντική λειτουργία της σεξουαλικής επαφής: την ευχαρίστηση. Επίσης, οι άνθρωποι είναι ανταγωνιστικοί και θα μετατρέψουν το σεξ σε έναν τεράστιο διαγωνισμό εάν αυτή η συσκευή διαδοθεί.

Ένα άλλο πρόβλημα με το i.Con, όπως ορθώς επεσήμανε το Cosmopolitan, είναι ότι η συσκευή επικεντρώνεται πάρα πολύ στη σεξουαλική διείσδυση. Το σεξ το 2017 είναι κάτι πολύ περισσότερο από την απλή πουριτανική έννοια του πέους-στο-κόλπο κάτι που φαίνεται να διαφεύγει από την British Condoms. Αυτό που παραδοσιακά ορίζουμε ως προκαταρκτικά, που περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, είναι ουσιαστικά επίσης σεξ. Και όμως συνεχίζουμε να έχουμε εμμονή μόνο με το κομμάτι της διείσδυσης.

icon έξυπνο προφυλακτικό 3

Αυτό το “επαναστατικό” σεξουαλικό προϊόν, δυστυχώς, παραμένει αναχρονιστικό.

Τέλος, το μεγαλύτερο πρόβλημα με τη μετατροπή του σεξ σε πληροφορία και δεδομένα είναι ότι σε αυτή την εποχή που ζούμε τα δεδομένα είναι το πιο ευάλωτο και ταυτόχρονα το πιο πολύτιμο εμπόρευμα που διαθέτουμε. Ενώ η εταιρεία που εδρεύει στο Nottingham διαβεβαιώνει τους χρήστες ότι όλα τα δεδομένα τους θα αποθηκεύονται ανώνυμα και αν το επιλέξει ο χρήστης, μπορεί να τα μοιράζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (μπορείτε να φανταστείτε τη φρίκη;), τι εγγυάται κάτι τέτοιο;

Ακόμη και αν η British Condoms ισχυρίζεται ότι θα εξασφαλίσει την ασφάλεια των δεδομένων, κανείς δε μπορεί να μας διαβεβαιώσει για το πώς θα τα χρησιμοποιήσει ή τι θα συμβεί όταν αφού μπουν και άλλες εταιρίες στο παιχνίδι με παρόμοια προϊόντα, αρχίσουν τα πρώτα κρούσματα χακαρισμάτων και κλοπών δεδομένων.

Αλλά, φυσικά, η λογική δεν θα υπερισχύσει ποτέ. Οι άνθρωποι θα χρησιμοποιήσουν το i.Con.

Έτσι, καλώς ήρθατε στο μέλλον. Ένα μέλλον το οποίο δεν έχει ακόμη hover-boards σαν αυτά του «Επιστροφή στο Μέλλον» ή ιπτάμενα αυτοκίνητα όπως των Jetsons, αλλά ένα μέλλον που κινείται προς την καταστροφή του σεξ για όλους.

Πηγή: dailyΟ

Μετάφραση, επιμέλεια Προφυλακτικά.gr

Αφήστε ένα σχόλιο