Πολλοί άνθρωποι προβληματίζονται από την επίδραση που μπορεί να έχουν οι σεξουαλικές τους εμπειρίες στην υγεία τους.
ζευγάρι αγκαλιά στο πάτωμαΑπό ΣΜΝ μέχρι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, ειδικά αν δεν λαμβάνονται μέτρα προστασίας όπως τα προφυλακτικά, το συχνό σεξ έχει τους κινδύνους του.
Σύμφωνα όμως με την Daily Mail, αποτελέσματα πολλών ερευνών από διάφορα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα στον κόσμο δείχνουν ότι το συχνό σεξ μπορεί να έχει και πολλαπλά οφέλη στον άνθρωπο, από την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος μέχρι την μείωση της αρτηριακής πίεσης και την ενίσχυση της μνήμης.

Διαβάστε λοιπόν ποια είναι τα κυριότερα από αυτά:

Πιο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.
Κάνοντας σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα αυξάνονται τα επίπεδα των αντισωμάτων στο σώμα μας κατά 30%. Τα αντισώματα είναι πρωτεΐνες που χρησιμοποιούνται από το ανοσοποιητικό σύστημα για την προστασία μας από κρυολογήματα, γρίπη και άλλα, έτσι όσο περισσότερο σεξ κάνετε τόσο αυξάνετε τις πιθανότητες να παραμείνετε υγιείς.

Πιο υγιής καρδιά
Το να «ενεργοποιήστε» κατά τη διάρκεια του σεξ αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς σας, οι οποίοι μάλιστα κορυφώνονται κατά τον οργασμό.
Οι άντρες στην πέμπτη δεκαετία της ζωής του που κάνουν σεξ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα έχουν 45% λιγότερες πιθανότητες για καρδιακές παθήσεις.
Επίσης ερευνητές του Πανεπιστημίου της Φλόριντα ανακάλυψαν ότι η οικειότητα που δημιουργείται στα ζευγάρια μετά την ερωτική πράξη διαρκεί δύο μέρες και συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά συζυγικής ικανοποίησης στα πρώτα στάδια των γάμων. Επιπλέον το συχνό σεξ βρέθηκε να παρατείνει την αποκαλούμενη περίοδο του μέλιτος ενός γάμου.

Χαμηλότερη αρτηριακή πίεση
Μελέτη σε γυναίκες μεταξύ 57 και 85 ετών που συνέχιζαν να απολαμβάνουν το σεξ κατέληξε στο ότι αυτές είχαν μικρότερες πιθανότητες να έχουν υψηλή πίεση. Η υψηλή αρτηριακή πίεση αυξάνει τις πιθανότητες καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών.

Φυσικό αναλγητικό
Όσοι υποφέρουν από ημικρανίες αναφέρουν 60% βελτίωση των συμπτωμάτων μετά από σεξουαλική δραστηριότητα σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου του Μούνστερ της Γερμανίας.
Το σεξ ενεργοποιεί την απελευθέρωση ορμονών που ονομάζονται ενδορφίνες οι οποίες με τη σειρά τους ανακουφίζουν από τον πόνο.

Μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη.
Οι άνδρες που εκσπερματώνουν τουλάχιστον 21 φορές το μήνα έχουν 33% λιγότερες πιθανότητες για καρκίνο του προστάτη από αυτούς που εκσπερματώνουν από τέσσερις μέχρι επτά φορές το μήνα. Η συχνή εκσπερμάτωση ενδεχομένως βοηθά τον προστάτη να απαλλαχθεί από καρκινογόνες ουσίες ή αποτρέπει τη συσσώρευση ασβεστίου η οποία επίσης συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου σε αυτόν.

ζευγάρι ηλικιωμένων στο κρεβάριΞεκούραστο ύπνο.
Το σεξ απελευθερώνει ένα κοκτέιλ από χημικά στον εγκέφαλο μεταξύ των οποίων η ωκυτοκίνη και η προλακτίνη. Ο συνδυασμός των δύο αυτών θεωρείται ότι βοηθά στη χαλάρωση και στον εύκολο ύπνο.

Λιγότερο άγχος
Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι άνθρωποι που μιλούσαν δημόσια αφού είχαν κάνει σεξ τις τελευταίες δύο εβδομάδες, είχαν πιο χαμηλή αρτηριακή πίεση από άλλους που δεν είχαν κάνει. Η απελευθέρωση της ωκυτοκίνης στο σώμα ενδεχομένως να έχει ηρεμιστική επίδραση για αρκετές μέρες μετά το σεξ.

Οξεία μνήμη
Επιστήμονες του πανεπιστημίου McGill στον Καναδά ανακάλυψαν ότι γυναίκες που είχαν πρόσφατα κάνει σεξ ήταν πιο ικανές στο να απομνημονεύσουν λέξεις σε ένα σχετικό τεστ μνήμης. Το σεξ ενδεχομένως να ενεργοποιεί τη δημιουργία νευρώνων στο κομμάτι του εγκεφάλου που σχετίζεται με τη μάθηση και τη μνήμη ενισχύοντάς τον.

Μακροβιότητα
Ο κίνδυνος θανάτου είναι μειωμένος σε άνδρες που φτάνουν συχνά σε οργασμό σε σχέση με άνδρες που δεν εκσπερματώνουν συχνά.

Ισχυρότερη αυτοεκτίμηση
Εκτός από τα πάμπολλα σωματικά οφέλη, το συχνό σεξ ενισχύει και την ψυχολογία των ατόμων και ειδικότερα την αυτοεκτίμηση των ατόμων.

Πηγή: nzherald.co.nz

Αφήστε ένα σχόλιο