προφυλακτικά επάνω σε αγγούριαΔιότι, αν το βάλετε λάθος, δεν θα είστε πλήρως προστατευμένοι.

Τα προφυλακτικά είναι ένα από αυτά τα πράγματα που νομίζουμε ότι αυτομάτως γνωρίζουμε πώς να τα χρησιμοποιήσουμε, όπως να φτιάχνουμε ένα ρόφημα ή το να βάζουμε μάσκαρα. Αλλά οι πιθανότητες είναι ότι στο σχολείο σας τα μαθήματα σεξουαλικής αγωγής ήταν αρκετά χάλια ή δεν κάνατε καθόλου.

Τα προφυλακτικά είναι απαραίτητα για την προστασία σας, όχι μόνο από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, αλλά και από ΣΜΝ. Και δεν πρόκειται απλά για ένα σχίσιμο του πακέτου και ένα ξετύλιγμα επάνω στο πέος. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να προσέξετε και κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε διαφορετικά δεν θα προστατευτείτε σωστά – αλλά όταν χρησιμοποιείτε τα προφυλακτικά σωστά, τότε είναι 98% αποτελεσματικά.

1. Πριν κάνετε οτιδήποτε..
Ελέγξτε την ημερομηνία λήξης και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σχισμές ή τρύπες στο πακέτο. Βεβαιωθείτε επίσης ότι τα προφυλακτικά έχουν τη σήμανση CE στη συσκευασία (που απεικονίζεται παρακάτω).

πακέτο προφυλακτικών durex και βέλος που δείχνει την ένδειξη ce

2. Κατά το άνοιγμα του πακέτου.
Πριν σκίσετε τη συσκευασία του προφυλακτικού πιέστε το με το δάκτυλό σας ώστε να νιώσετε που βρίσκεται το προφυλακτικό μέσα του. Σπρώχνοντάς το στο πλάι εξασφαλίζετε ότι δεν θα σκίσετε και το προφυλακτικό όταν σκίσετε το περιτύλιγμα.

3. Ξετυλίξτε το προς τα κάτω από τη σωστή μεριά.
Ξετυλίξτε ελάχιστα το προφυλακτικό για να βεβαιωθείτε ότι είναι από τη σωστή μεριά. Ελέγξτε ότι το ξετυλίγετε από τη σωστή μεριά ΠΡΙΝ αγγίξει το πέος, διαφορετικά μπορεί να έρθει σε επαφή με υγρά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα είστε προστατευμένοι.

4. Πιέστε το άκρο
Είναι εξαιρετικά σημαντικό να πιέσετε το άκρο του προφυλακτικού (σπερματοδόχο κατάληξη) μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη για να απαλλαγείτε από τον αέρα.

5. Τοποθετήστε το
Χρησιμοποιήστε το άλλο σας χέρι για να ξετυλίξετε το προφυλακτικό προς τα κάτω μέχρι τη βάση του πέους.

6. Κάντε αυτό πριν συμβεί οτιδήποτε
Μόλις το πέος είναι σκληρό, θα χρειαστεί ένα προφυλακτικό επάνω του. Τα προφυλακτικά πρέπει να τοποθετηθούν πριν από κάθε είδους στοματικό, κολπικό ή πρωκτικό σεξ για να σας προστατεύσουν πλήρως.

7. Ελέγξτε το κατά τη διάρκεια και μετά το σεξ.
Για να βεβαιωθείτε ότι παραμένετε πλήρως προστατευμένοι, θα πρέπει να ελέγχετε ότι το προφυλακτικό παραμένει στη θέση του κατά τη διάρκεια του σεξ και να κάνετε το ίδιο αμέσως μετά την εκσπερμάτιση. Πάντοτε να κρατάτε το προφυλακτικό από τη βάση μέχρι να αφαιρεθεί το πέος από το στόμα / πρωκτό / κόλπο για να βεβαιωθείτε ότι δεν μπορεί να διαρρεύσει υγρό.

8. Είναι λίγο διαφορετικό για το πρωκτικό σεξ
Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε επιπλέον λιπαντικό με βάση το νερό για το πρωκτικό σεξ και να το εφαρμόζετε είτε απευθείας στον πρωκτό είτε στο εξωτερικό του προφυλακτικού.

9. Ποτέ μα ποτέ
Μη χρησιμοποιήσετε ένα προφυλακτικό περισσότερες από μία φορά και ποτέ μη χρησιμοποιείτε δύο προφυλακτικά μαζί (αυτό θα τα κάνει πιο πιθανό να σπάσουν).

Πηγή: COSMOPOLITAN

Μετάφραση, επιμέλεια Προφυλακτικά.gr

Αφήστε ένα σχόλιο