προφυλακτικά ulinzi

Ο στρατός της Ουγκάντα δημιούργησε τη δική του μάρκα προφυλακτικών, με την επωνυμία της να προέρχεται από τη λέξη «προστασία» στα σουαχίλι, για να βοηθήσει τους στρατιώτες να προστατευθούν από το HIV.

Ένας στρατιώτης δεν μπορεί να υπερασπιστεί τη χώρα του αν «δεν εξασφαλίσει ότι είναι ασφαλής», δήλωσε ο επικεφαλής του προσωπικού Brig Leopold Kyanda κατά την παρουσίαση των προφυλακτικών Ulinzi.

Σχεδόν το 6% των ενηλίκων της Ουγκάντα ​​ζουν με HIV, αλλά έχουν σημειωθεί σημαντικές προσπάθειες για τη μείωση του αριθμού των νέων λοιμώξεων.

Στο παρελθόν, ο στρατός της χώρας ήταν γνωστό ότι είχε υψηλό ποσοστό μόλυνσης.

Τα προφυλακτικά Ulinzi, τα οποία έρχονται σε συσκευασίες με καμουφλάζ, θα βοηθήσουν τους στρατιώτες να σταματήσουν να φέρνουν τον ιό HIV όταν επιστρέφουν από το καθήκον, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Vastha Kibirige.

HIV/AIDS στην Ουγκάντα

Υπολογίζεται ότι 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ουγκάντα ​​ζουν με τον ιό HIV.
Το 2017, 50.000 άνθρωποι μολύνθηκαν από τον ιό.
Οι νέες λοιμώξεις κορυφώθηκαν το 2009 στις 110.000.

Πηγή: UNAids

Ο οργανισμός του ΟΗΕ για το HIV / AIDS, UNAids, αναφέρει ότι οι κάτοικοι της Ουγκάντα χρησιμοποιούν προφυλακτικό λίγο περισσότερο από τις μισές φορές όταν εμπλέκονται σε αυτό που περιγράφεται ως «σεξ υψηλού κινδύνου».

Ο ΟΗΕ αναφέρει ότι οι  θάνατοι που σχετίζονται με το AIDS στην Ουγκάντα ​​κορυφώθηκαν το 1999 σε 74.000, αλλά έχουν μειωθεί από τότε.

Εκτιμά ότι 26.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ασθένειες που σχετίζονται με το AIDS το 2017.

Η πτώση του ποσοστού θνησιμότητας μπορεί να πιστωθεί στις περισσότερες εκστρατείες πρόληψης καθώς και στην καλύτερη πρόσβαση σε αντιρετροϊκά φάρμακα (ARVs) που βοηθούν στη διακοπή της ανάπτυξης του ιού στον οργανισμό.

Περισσότερο από το 70% των ανθρώπων που ζουν με τον ιό HIV χρησιμοποιούν τώρα ARV, τα οποία είναι διαθέσιμα δωρεάν.

Πηγή: BBC

Αφήστε ένα σχόλιο