κόκκινα προφυλακτικά

Τα προφυλακτικά αποτελούν ουσιαστικό μέρος της πρόληψης του HIV κι ένα σημαντικό μέρος του γκέι σεξ για τους άνδρες.

Την εποχή της PrEP, της μόδας του «ακάποτου» και του chemsex τα πράγματα έχουν γίνει αρκετά περίπλοκα, όμως τα προφυλακτικά παραμένουν ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο για εσάς και τους σεξουαλικούς σας συντρόφους, που θα σας κρατήσει ασφαλείς από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ).

Εκτός αυτού, το να δείχνετε στους σεξουαλικούς σας συντρόφους ότι είστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε προφυλακτικά είναι ένα σημάδι ότι είστε κάποιος που φροντίζει για τη σεξουαλική του υγεία. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να δώσει και στους δυο σας περισσότερη εμπιστοσύνη στο κρεβάτι.

Σχήματα, μεγέθη και υλικά

Όλα τα προφυλακτικά δεν είναι ίδια – στην πραγματικότητα υπάρχει μεγάλη ποικιλία, αντίστοιχη με τους άντρες με τους οποίους κάνετε σεξ.

Αρχικά, υπάρχουν πολλά διαφορετικά σχήματα. Τα προφυλακτικά με ραβδώσεις και κουκκίδες είναι στην πραγματικότητα σχεδιασμένα για να δώσουν ένα επιπλέον επίπεδο αίσθησης στον γυναικείο κόλπο, οπότε δεν υπάρχει λόγος να τα χρησιμοποιείτε για πρωκτικό σεξ με τον παρτενέρ σας.

Προτείνουμε να επιλέξετε ένα τυπικό κλασικό προφυλακτικό.

Το μέγεθος μετράει. Ειδικά όταν πρόκειται για προφυλακτικά. Δεν υπάρχει ένα μέγεθος που να ταιριάζει σε όλα τα πέη κι αν εσείς ή ο σύντροφός σας έχει ένα μεγάλο, πολύ μεγάλο ή ένα μικρό ή πολύ μικρό πέος, ένα προφυλακτικό κανονικού μεγέθους δε θα να είναι άνετο.

Μπορεί να μην ταιριάζει σωστά, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να βγει κατά τη διάρκεια του σεξ. Εάν από την άλλη είναι πολύ σφιχτό, θα μπορούσε να σας κάνει να χάσετε τη στύση σας.

Υπάρχουν κυριολεκτικά δεκάδες μορφές και μεγέθη προφυλακτικών διαθέσιμα – οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το σωστό (μεγάλο ή μικρό) προφυλακτικό ώστε να ταιριάζει με το μέγεθος του πέους σας.

Αν είστε (και) παθητικός κι έχετε πολλούς διαφορετικούς σεξουαλικούς συντρόφους, καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας μια ποικιλία διαφορετικών μεγεθών, ώστε να είστε πάντα ασφαλείς.

Μπορεί τα προφυλακτικά να είναι κατασκευασμένα από διάφορα υλικά;

Ναι, αλλά το πιο συνηθισμένο από αυτά είναι το λατέξ. Είναι καλό υλικό, καθώς μπορεί να είναι εξαιρετικά λεπτό, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να τεντωθεί μέχρι και στο 800% του μεγέθους του. Μακάρι και το πέος σας να ήταν τόσο ανθεκτικό…

Αν και αρκετά σπάνιο, είναι πιθανό να είστε αλλεργικοί στο λατέξ, έτσι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, όπως η πολυουρεθάνη και το πολυισοπρένιο που είναι συνήθως διαθέσιμα. Τα προφυλακτικά που κατασκευάζονται από αυτά τα υλικά λέγεται ότι δίνουν στους άντρες περισσότερη ευχαρίστηση επειδή είναι λεπτότερα.

Ποιανού ευθύνη είναι τα προφυλακτικά;

Πρέπει ο «ενεργητικός» να έχει πάντοτε προφυλακτικά επειδή αυτός «κάνει τη δουλειά», ή πρέπει ο «παθητικός» να έχει πάντα μαζί του; Όποιος κι αν είναι ο ρόλος που προτιμάτε, κινδυνεύετε το ίδιο από ΣΜΝ όταν δε χρησιμοποιείτε προφυλακτικά, γι’ αυτό να έχετε πάντα μαζί σας.

Αν έχετε τα προφυλακτικά για πολύ καιρό, βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν λήξει. Αν δεν είστε σίγουροι για την ημερομηνία λήξης τους, πετάχτε τα και αγοράστε μερικά καινούρια. Κρατήστε μερικά επάνω σας και δίπλα στο κρεβάτι σας ή όπου συνηθίζετε να κάνετε σεξ.

Προφυλακτικά και λιπαντικά

Τα προφυλακτικά και τα λιπαντικά πηγαίνουν μαζί σαν αλάτι με το πιπέρι. Θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε λιπαντικό με προφυλακτικό. Εάν δεν το κάνετε, το προφυλακτικό θα μπορούσε να σχισθεί ή να σπάσει.

Εκτός από αυτό, θα είναι αρκετά άβολο για εσάς και το σύντροφό σας αν δε χρησιμοποιήσετε.

Το λιπαντικό σας βοηθά να διεισδύσετε πιο εύκολα, αν είστε από πάνω και να βεβαιωθείτε ότι το πέος του παρτενέρ σας γλιστρά πιο ομαλά αν είστε από κάτω.

Ο πρωκτικός σωλήνας είναι εξαιρετικά απορροφητικός. Αυτό σημαίνει ότι οι λιπαντικές ουσίες με βάση το νερό στεγνώνουν πολύ γρήγορα, αυξάνοντας τον κίνδυνο να σπάσει ένα προφυλακτικό κάτι που συνεπώς αυξάνει και τις πιθανότητες να κολλήσετε κάποιο ΣΜΝ.

Τα λιπαντικά με βάση το λάδι καταστρέφουν το λατέξ, το οποίο, όπως πλέον γνωρίζετε, είναι το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται τα περισσότερα προφυλακτικά. Γι’ αυτό τον λόγο, είναι πραγματικά σημαντικό να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή πριν και κατά τη διάρκεια του σεξ, ώστε να είστε βέβαιοι ότι τα πάντα είναι ασφαλή και ότι υπάρχει επαρκής λίπανση. Επίσης θυμηθείτε να έχετε μαζί σας έξτρα προφυλακτικά, ώστε να μπορείτε να τα αντικαταστήσετε αν σπάσουν.

Πρόωρη εκσπερμάτιση και προφυλακτικά

Εάν έχετε προβλήματα με την πρόωρη εκσπερμάτιση, τα προφυλακτικά μπορούν να σας κάνουν να αντέχετε περισσότερο.

Μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία που σημαίνει ότι θα είστε σε θέση να κάνετε σεξ με το σύντροφό σας για περισσότερο χρόνο πριν φτάσετε στον οργασμό.

Μπορείτε επίσης να βρείτε προφυλακτικά που περιέχουν βενζοκαΐνη, έναν παράγοντα που μειώνει τη διέγερση που δέχονται οι νευρικές απολήξεις στο πέος σας.

Πηγή: Pink News

Μετάφραση, επιμέλεια Προφυλακτικά.gr

Αφήστε ένα σχόλιο