άντρας κρατά προφυλακτικό ενώ αγκαλιάζει γυναίκα

Εάν παρακολουθείτε τις ειδήσεις, ίσως γνωρίζετε ότι τα κρούσματα των ΣΜΝ είναι σε διαρκή αύξηση, ιδιαίτερα μεταξύ των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας.

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Well Pharmacy, οι μισοί από τους ερωτηθέντες, ηλικίας άνω των 40 ετών, παραδέχθηκαν ότι δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό κατά τη διάρκεια σεξουαλικών δραστηριοτήτων. Tο ίδιο τρομακτικό είναι και το γεγονός πως σχεδόν το ένα τρίτο των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι δεν χρησιμοποιούν οποιουδήποτε είδους αντισύλληψης, γεγονός που οδηγεί σε ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες 3 στις 100 γυναίκες.

Εάν τα παραπάνω δεν είναι αρκετά για να σας ανησυχήσουν, μάθετε ότι το 40% των ανθρώπων άνω των 40 ετών παραδέχονται ότι έχουν άγχος στην κρεβατοκάμαρα, γεγονός που συχνά οδηγεί σε προβλήματα… επιδόσεων.

Μη βιαστείτε όμως να βγάλετε συμπεράσματα σε σχέση με την ηλικία. “Σε αντίθεση με ότι πιστεύουν οι περισσότεροι, η γήρανση δεν προκαλεί ανικανότητα”, δήλωσε ο Jane Devenish, φαρμακοποιός στο Well Pharmacy. “Πολλοί άνδρες βιώνουν περιπτώσεις όπου αγωνίζονται να έχουν ή να διατηρήσουν μια στύση και αυτό οφείλεται συνήθως στο στρες, στην κούραση ή στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, αλλά αυτό δεν πρέπει να σας ανησυχεί”.

“Ωστόσο, εάν τα προβλήματα στύσης συνεχίσουν να εμφανίζονται, αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι μιας υποκείμενης κατάστασης υγείας, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, η υψηλή χοληστερόλη ή ακόμη και ο διαβήτης”, ανέφερε.

Γενικά δεν είναι η πρώτη φορά που οι μεσήλικες άνδρες και γυναίκες δείχνουν απροθυμία για ασφαλές σεξ. Δημοσκόπηση του 2010 κατέληξε σε παρόμοια συμπεράσματα, με το 90% περίπου των ανδρών άνω των 50 ετών να παραδέχεται ότι δεν χρησιμοποίησαν προφυλακτικό κατά την τελευταία σεξουαλική τους συνεύρεση σε αντίθεση με τους θεωρούμενους ως “ανεύθυνους εφήβους” οι οποίοι βρέθηκαν να χρησιμοποιούν προστασία γύρω στο 80% των περιπτώσεων.

Σε κάθε περίπτωση το ασφαλές σεξ και η χρήση προφυλακτικών συμβάλουν τόσο στην προστασία από ΣΜΝ και ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες όσο και στην ελάττωση του στρες κατά τις σεξουαλικές σας δραστηριότητες.

Πηγή: Mandatory

Αφήστε ένα σχόλιο