προφυλακτικά διάφορα

Άνδρες από μια μικρή πόλη της Ζιμπάμπουε φέρεται να επικοινώνησαν με εταιρίες κατασκευής προφυλακτικών ώστε να τους προμηθεύσουν μεγαλύτερα προφυλακτικά, λέγοντας ότι τα διαθέσιμα σε τοπικά καταστήματα ήταν «πολύ μικρά για αυτούς».

Σύμφωνα με το New Zimbabwe.com, οι άνδρες από το Mpandawana δήλωσαν ότι διατρέχουν τον κίνδυνο να προσβληθούν από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, καθώς ορισμένα από τα προφυλακτικά συχνά σπάνε κατά τη διάρκεια του σεξ.

Το Εθνικό Συμβούλιο για το Aids (NAC) της χώρας ανέφερε ότι το Mpandawana αποτελεί ένα “καυτό σημείο” για νέες σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες στην επαρχία Masvingo.

Τον Φεβρουάριο, ο πρώην υπουργός Υγείας David Parirenyatwa ζήτησε από τους τοπικούς κατασκευαστές να παράγουν προφυλακτικά έτσι ώστε “να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες σχετικά με το μέγεθος των προφυλακτικών που εισάγονται από την Κίνα”.

“Πολύ μικρό”

Ο Parirenyatwa προέτρεψε τους κατασκευαστές να παράγουν προφυλακτικά που θα ήταν κατάλληλα για τους άνδρες της Ζιμπάμπουε.

According to NewsDay, Parirenyatwa said at the time that the move would also save on foreign currency.

Σύμφωνα με το NewsDay, ο Parirenyatwa δήλωσε τότε ότι η κίνηση αυτή θα εξοικονομούσε επίσης συνάλλαγμα.

Είπε επίσης ότι οι νέοι σε αυτή τη χώρα στα νότια της Αφρικής, διαμαρτύρονται για το μέγεθος των εισαγόμενων προφυλακτικών, λέγοντας ότι είναι “πολύ μικρά”.

Τουλάχιστον 109,4 εκατομμύρια προφυλακτικά διανεμήθηκαν στη Ζιμπάμπουε το 2016 τα οποία αντιστοιχούσαν σε περίπου 33 προφυλακτικά ανά άτομο, για το έτος αυτό, σύμφωνα με έκθεση του NewZimbabwe.com.

Αυτό κατέταξε τη Ζιμπάμπουε στις πέντε χώρες που ξεπέρασαν το όριο των 30 ανδρικών προφυλακτικών ανά άτομο, το έτος, σύμφωνα με την έκθεση.

Τα προφυλακτικά ήταν ένα από τα βασικά μέτρα που χρησιμοποίησαν οι κυβερνήσεις και οι αναπτυξιακοί εταίροι για την καταπολέμηση του HIV και του AIDS στη χώρα.

Πηγή: news24

Αφήστε ένα σχόλιο