Οδηγός μεγέθους προφυλακτικών

χέρι που κρατά ένα προφυλακτικό, στο φόντο άνδρας ξαπλωμένος σε κρεβάτι

Τα προφυλακτικά έρχονται σε διαφορετικά μεγέθη και η επιλογή του σωστού είναι πιο σημαντική από την αναζήτηση λεπτών, διεγερτικών (ανάγλυφων) ή ακόμα και προφυλακτικών με γεύσεις. Επιλέγοντας το σωστό μέγεθος για εσάς θα αυξήσετε τόσο την απόλαυση όσο και την αποτελεσματικότητα στην προστασία από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Εάν το προφυλακτικό είναι πολύ σφιχτό, μπορεί να σπάσει και εάν είναι πολύ χαλαρό, μπορεί να γλιστρήσει, έτσι, όσο καλύτερα ταιριάζει επάνω σας, τόσο πιο ασφαλές κι ευχάριστο το σεξ.

Διαφορετικά μεγέθη προφυλακτικών

Το μέγεθος ενός προφυλακτικού καθορίζεται από το μήκος του και το πλάτος του. Όπως πιθανότατα γνωρίζετε, υπάρχουν τα προφυλακτικά μεσαίου μεγέθους, αλλά υπάρχουν και προφυλακτικά μικρότερα σε διαστάσεις (στενής εφαρμογής) καθώς και XL μεγέθους για μεγαλύτερα του μέσου όρου πέη. Το μήκος των προφυλακτικών κυμαίνεται από 15,24 έως και πάνω από 20,06 εκατοστά ενώ το πλάτος τους κυμαίνεται από 4,3 έως 5,8 εκατοστά. Ορισμένα προφυλακτικά έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε το πλάτος τους να μην είναι το ίδιο στην κεφαλή με τη βάση του πέους και έτσι να επιτυγχάνεται ακόμα μεγαλύτερη άνεση και απόλαυση (ανατομικά) ενώ κάποια προφυλακτικά μπορεί να ανήκουν στην κατηγορία των μεσαίων ως προς το μήκος και στην κατηγορία των μεγάλων ως προς το πλάτος τους.

Μήκος προφυλακτικού (σε εκατοστά)

Στενής Εφαρμογής: 15,24 με 17,78
Μεσαία: 17,78 με 20,06
Μεγαλύτερα: > 20,06

Πλάτος προφυλακτικού (σε εκατοστά)

Στενής Εφαρμογής: < 5
Μεσαία: 5 με 5,4
Μεγαλύτερα: > 5,4

Πώς να επιλέξετε το σωστό προφυλακτικό

Σε γενικές γραμμές, η περιφέρεια (περίμετρος) του πέους είναι που καθορίζει το μέγεθος του προφυλακτικού, όχι το μήκος του. Ξεκινήστε βρίσκοντας το σωστό πλάτος προφυλακτικού, όπως αυτό προκύπτει από την περιφέρειά του πέους και στη συνέχεια βεβαιωθείτε ότι το μήκος του προφυλακτικού αρκεί για το πέος σας.

Για να βρείτε το πλάτος μετρήστε την περιφέρεια της βάσης του πέους όταν αυτό είναι σε στύση, χρησιμοποιώντας μία μεζούρα, μία κλωστή ή ακόμα πιο εύκολα με λίγο χαρτί υγείας που θα βρείτε στην τουαλέτα σας και στη συνέχεια ξετυλίξτε την κλωστή ή το χαρτί υγείας επάνω σε ένα χάρακα. Για το μήκος τοποθετήστε έναν χάρακα στη βάση του πέους σας (εκεί όπου ενώνεται με το σώμα σας) και μετρήστε το μέχρι την άκρη του.

Για να βρείτε το πλάτος του προφυλακτικού που χρειάζεστε πολλαπλασιάστε την περιφέρεια που μετρήσατε με το 0,42 και ψάξτε για ένα προφυλακτικό με ονομαστικό πλάτος +/-2mm από το αποτέλεσμα που προκύπτει. Για περισσότερη έμφαση στην ακρίβεια, το πλάτος ενός προφυλακτικού, θα το βρείτε συνήθως σε χιλιοστά (mm). Το προφυλακτικό εκτείνεται πολύ περισσότερο σε μήκος σε σύγκριση με το πλάτος του, οπότε πρώτα και κύρια, επιλέξτε το μέγεθός του σύμφωνα με τη μέτρηση της περιφέρειάς του πέους.

Παράδειγμα: Ο Θάνος έχει γνωρίσει την κοπέλα των ονείρων του και όλα δείχνουν ότι απόψε θα είναι η βραδιά που θα συμβεί το μεγάλο γεγονός, είναι όμως η πρώτη φορά και των δύο και ο Θάνος δε θέλει με τίποτα να πάει κάτι στραβά. Γι’ αυτό, αφού πάρει τα μέτρα του, βλέπει ότι χρειάζεται να αγοράσει προφυλακτικά για το 19×13 εκατοστά πέος του. Τι προφυλακτικά θα μπορούσε να επιλέξει;
Σύμφωνα και με όσα είπαμε πιο πάνω, ο Θάνος χρειάζεται ένα μεσαίο προφυλακτικό που να είναι τουλάχιστον 19 εκατοστά σε μήκος. Αν το προφυλακτικό που επιλέξει είναι ακόμα μεγαλύτερο σε μήκος δεν υπάρχει πρόβλημα αφού όταν ξετυλίγεται ένα προφυλακτικό μέχρι τη βάση του πέους, υπάρχει περιθώριο για να περισσεύει λίγο. Είναι προτιμότερο το προφυλακτικό να είναι λίγο πιο μακρύ από το να είναι κοντό γιατί αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα μέρος του πέους να μείνει εκτεθειμένο και άρα ευάλωτο σε ΣΜΝ. Το προφυλακτικό θα πρέπει πάντα να καλύπτει εντελώς το πέος, αλλά θα πρέπει επίσης να αφήνει λίγο χώρο στο άκρο για την εκσπερμάτωση.
Τώρα μένει να υπολογίσει το σωστό πλάτος προφυλακτικού που του ταιριάζει. Με βάση τα 13 εκατοστά περιφέρειας, στη βάση του πέους, έχουμε 130mm X 0,42 = 54,6 Ο Θάνος πρέπει να μείνει ανάμεσα στα 52mm με 56mm εκατοστά ονομαστικού πλάτους. Έτσι θα μπορούσε να δοκιμάσει από τα Playboy Lubricated 3 in 1 με ονομαστικό πλάτος 52mm μέχρι τα Durex Jeans με ονομαστικό πλάτος 56mm για να δει ποιο του ταιριάζει καλύτερα. Αυτά τα προφυλακτικά θα του παρέχουν άνεση και ασφάλεια στην πρώτη του σεξουαλική εμπειρία!

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, αφού πάρετε τα μέτρα σας, είναι να πειραματιστείτε – αγοράστε μερικά προφυλακτικά και δοκιμάστε με ποιο αισθάνεστε καλύτερα.

Εξερευνήστε την κατηγοριοποίηση προφυλακτικών ανά πλάτος, στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα και βρείτε ποια προφυλακτικά είναι τα καλύτερα για εσάς.

Φθηνά μεταφορικά και δωρεάν αποστολές για παραγγελίες άνω των 50€. ×
Πακετάρουμε τα δέματα και τα αποστέλουμε με διακριτικότητα στο χώρο που εσείς επιλέγετε. Προτεραιότητά μας η ιδιωτικότητά σας. ×
Παράδοση των προϊόντων στην πόρτα σας μέσα σε τρεις εργάσιμες μέρες. ×
Η ανταλλαγή πληροφοριών με την ιστοσελίδα μας θα είναι κωδικοποιημένη και ασφαλής. ×