Τι είναι οι δακτύλιοι πέους

Οι δακτύλιοι ή δαχτυλίδια πέους, στο εξής ΔΠ για ευκολία, είναι σεξουαλικά βοηθήματα-παιχνίδια που φοριούνται γύρω από τη βάση του πέους και μερικές φορές τους όρχεις. Βασικός σκοπός τους είναι να περιορίσουν τη ροή του αίματος από το πέος προς το σώμα κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα πιο σκληρή και μακρύτερης διάρκειας στύση. Επίσης ένας ΔΠ κάνει το πέος να φαίνεται (λίγο) μεγαλύτερο και μπορεί να αυξήσει τη σεξουαλική απόλαυση.

Οι ΔΠ κατασκευάζονται από διάφορα υλικά -από εύκαμπτη σιλικόνη και καουτσούκ μέχρι δέρμα και μέταλλο- και έρχονται σε πολλά σχέδια. Ενώ η διατήρηση μιας σκληρής στύσης είναι η κύρια λειτουργία ενός δακτυλίου πέους, προσθήκες όπως η δόνηση προσφέρουν επιπλέον τρόπους να απολαύσετε τη χρήση τους.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε ένα ΔΠ

1. Για θεραπεία στυτικής δυσλειτουργίας

Στυτική δυσλειτουργία είναι η δυσκολία να επιτευχθεί ή να διατηρηθεί αρκετά μια στύση ώστε να υπάρξει σεξουαλική επαφή.
Αν κι είναι πιο συχνό φαινόμενο σε ηλικιωμένους, μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Μπορεί να είναι ένα γεγονός που συνέβη για μία μόνο φορά μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ή κούραση, αλλά μπορεί επίσης να συμβαίνει τακτικά λόγω ιατρικών προβλημάτων, προκλήσεων στο πλαίσιο μια σχέσης ή για λόγους ψυχικής υγείας.
Ένας ΔΠ λειτουργεί επιβραδύνοντας τη ροή του αίματος από το πέος προς το σώμα (η ροή του αίματος προς το πέος από το σώμα είναι πάντα λίγο μεγαλύτερη απ’ ότι η έξοδος του αίματος από το πέος προς σώμα) κατά τη διάρκεια της στύσης, επιτρέποντάς του να παραμείνει σκληρό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό λειτουργεί καλύτερα, εάν ο δακτύλιος φορεθεί αφού το πέος έχει έρθει σε πλήρη ή μερική στύση. Εάν αυτό είναι δύσκολο, μπορεί να γίνει χρήση μιας “αντλίας πέους” η οποία θα κάνει το πέος αρκετά σκληρό ώστε να μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί ένας ΔΠ αποτελεσματικά.

2. Για μεγαλύτερες στύσεις

Ακόμα κι αν δεν έχετε κανένα πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας, ένας ΔΠ μπορεί να σας δώσει μεγαλύτερη και σκληρότερη στύση που διαρκεί περισσότερο. Μερικοί άνθρωποι το κάνουν για την εμφάνιση του πέους τους, άλλοι το κάνουν απλά για την αίσθηση.
Αν και μπορεί να κάνει το πέος σας να φαίνεται ελαφρώς μεγαλύτερο, μην περιμένετε θαύματα. Μια μικρή αύξηση του μεγέθους είναι το μόνο που είναι πιθανό να καταφέρετε με ασφάλεια. Το να φοράτε ένα ΔΠ πολύ σφιχτά μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο, αλλά αυτό δεν είναι πάντα επιθυμητό και μπορεί να γίνει και επικίνδυνο.

3. Για την αίσθηση

Το να φοράτε ένα ΔΠ μπορεί να αυξήσει τον ερεθισμό, κάτι το οποίο μπορεί να κάνει τον αυνανισμό, το στοματικό σεξ και το κολπικό ή πρωκτικό σεξ πιο ευχάριστο.
Οι ΔΠ επιβραδύνουν τη ροή του αίματος και παρατείνουν την αίσθηση, η οποία μπορεί επίσης να οδηγήσει σε εντονότερους οργασμούς.
Μιας και μιλάμε για αίσθηση – ο μεγαλύτερος ερεθισμός του πέους είναι υπέροχος, αλλά ο ΔΠ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προκαλεί πόνο. Αφαιρέστε τον αμέσως εάν αισθανθείτε οποιαδήποτε δυσφορία ή εάν κάτι δεν σας φαίνεται καλά.

4. Για διέγερση της κλειτορίδας

Ναι, μην απορείτε, ένας ΔΠ μπορεί να προσφέρει απόλαυση σε μια κλειτορίδα ακόμα και χωρίς την ύπαρξη πέους! Γι’ αυτό μπορείτε να ευχαριστείτε την εφεύρεση των δονούμενων δακτυλίων πέους.
Γλιστρήστε ένα δονούμενο ΔΠ πάνω από τα δάχτυλά σας ή ένα δονητή ή ζητήστε από τον/την σύντροφό σας να το φορέσει επάνω σε μία strap-on ζώνη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ΔΠ με δόνηση πάνω από ένα άλλο δονούμενο παιχνίδι για ακόμα περισσότερη δόνηση.

5. Για διέγερση του πέους μέσω αυνανισμού

Οι δονούμενοι ΔΠ είναι βολικοί για πολλά πράγματα. Άλλη μια χρήση είναι κατά τον αυνανισμό είτε από το ίδιο το άτομο είτε από τον/την σύντροφο. Φορέστε το σαν δαχτυλίδι σε ένα δάκτυλο και σύρετέ το επάνω στο πέος. Φυσικά, μια παραλλαγή αυτής της μεθόδου είναι να φορέσετε το δαχτυλίδι στο ίδιο το πέος ενώ προχωράτε στη δράση.
Απλώς φροντίστε αν επιλέξετε να το τοποθετήσετε στο χέρι σας να χρησιμοποιήσετε ένα ελαφρύ άγγιγμα, καθώς αυτή δεν είναι ακριβώς η χρήση για την οποία σχεδιάστηκαν οι δακτύλιοι πέους. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς η σιλικόνη και το καουτσούκ μπορεί μερικές φορές να τραβήξουν το δέρμα.

6. Για χρήση κατά το στοματικό έρωτα

Ένας αρκετά ελαστικός δονούμενος ΔΠ μπορεί άνετα να περαστεί από τη γλώσσα ώστε να γλιστρήσει επάνω στο πέος κατά τη διάρκεια του στοματικού έρωτα.
Είναι αυτονόητο ότι χρειάζεται αρκετή προσοχή μιας και μικρά εξαρτήματα (όπως οι μπαταρίες), μπορεί να προκαλέσουν πνιγμό.

7. Για την εξερεύνηση ερωτογενών ζωνών

Βγάλτε το δαχτυλίδι από το πέος και πάρτε το σε ένα μικρό ταξίδι πάνω από τις ερωτογενείς ζώνες σας ή του/της συντρόφου σας. Τα σώματά μας είναι γεμάτα ερωτικά φορτισμένες περιοχές που θέλουν να εξερευνηθούν και να διεγερθούν.
Με ένα δονούμενο ΔΠ στο δάχτυλό σας ή την παλάμη σας, μπορείτε να βρείτε τα σημεία που σας κάνουν να αισθάνεστε καλύτερα.

8. Για πρωκτικό παιχνίδι

Οι ΔΠ μπορούν να πάνε το πρωκτικό ερωτικό παιχνίδι σε ένα άλλο επίπεδο. Ένας δονούμενος δακτύλιος μπορεί να φορεθεί στο πέος κατά τη διάρκεια της κανονικής πρωκτικής διείσδυσης.
Μπορεί επίσης να φορεθεί για να κάνει την κολπική και πρωκτική διπλή διείσδυση πιο ευχάριστη – απλώς προσθέστε ένα στο πέος ή την πρωκτική σφήνα ή τη strap-on ζώνη σας.

Διαφορετικοί τύποι ΔΠ

Ενώ όλοι οι ΔΠ κάνουν βασικά το ίδιο πράγμα (περιορίζουν τη ροή του αίματος εκτός του πέους), υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τύποι που ίσως θέλετε να δοκιμάσετε, από δονούμενους μέχρι ατσάλινους.

Δονούμενοι

Οι δονούμενοι ΔΠ μετατρέπουν το πέος σας σε ανθρώπινο δονητή – ιδανικό για σεξ με γυναίκες συντρόφους καθώς το δαχτυλίδι παρέχει έντονη διέγερση στην κλειτορίδα.
Η δόνηση προσφέρει εκπληκτική αίσθηση και για το πέος καθώς μέσω του άξονα του πέους προς τον προστάτη, επιτυγχάνονται βαθύτεροι και δυνατότεροι οργασμοί κατά τη διάρκεια του σεξ.

Προσαρμοζόμενοι

Η χρήση ΔΠ μπορεί να είναι τρομακτική στην αρχή, ειδικά εάν είστε άπειροι. Πόσο χαλαρός ή πόσο σφιχτός πρέπει να είναι;
Οι προσαρμοζόμενοι ΔΠ έχουν έναν μαλακό βρόχο που μπορεί να χαλαρώσει ή να σφίξει. Αυτό τους καθιστά ιδανικούς για αρχάριους ή ανθρώπους που γνωρίζουν καλά πόσο στενούς τους θέλουν.

Πρωκτικοί

Υπάρχουν μερικά ζευγάρια εκεί έξω που τους αρέσει να ακολουθούν μια ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση στις σεξουαλικές τους συνήθειες. Αυτός είναι ο λόγος που υπάρχουν ΔΠ που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για πρωκτικά παιχνίδια. Μερικοί άνθρωποι μπορεί επίσης να ενσωματώσουν αυτά τα βοηθήματα στο BDSM.

Για ζευγάρια

Πολλοί από αυτούς τους δακτυλίους έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά με γνώμονα τα ζευγάρια, με στόχο την παροχή μασάζ ή διέγερσης για το πέος ΚΑΙ την κλειτορίδα. Αν ψάχνετε για έναν τρόπο να κάνετε πιο πικάντικο το χρόνο στη κρεβατοκάμαρας σας, αυτοί είναι οι καλύτεροι δακτύλιοι πέους για εσάς.

Μεταλλικοί

Πιο εντυπωσιακοί στην εμφάνιση οι μεταλλικοί ΔΠ προορίζονται συνήθως για πιο έμπειρους άντρες που γνωρίζουν την περιφέρεια του πέους τους. Οι μεταλλικοί δακτύλιοι θα πιάσουν σταθερά και σφιχτά το πέος σας , ώστε να μεγιστοποιήσουν τα αποτελέσματα όταν κάνετε σεξ. Προσοχή όμως, αν επιλέξετε λάθος μέγεθος οι μεταλλικοί δακτύλιοι μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα.

Σιλικόνης

Οι ΔΠ σιλικόνης είναι κατασκευασμένοι ώστε να είναι μαλακοί και ελαστικοί, για να χωράνε εύκολα πάνω στον άξονα του πέους και να ασκούν μια πιο ήπια πίεση που θα εντείνεται καθώς μεγαλώνει η στύση σας.
Η σιλικόνη είναι ένα από τα καλύτερα υλικά για ερωτικά παιχνίδια – είναι ελαστικό, υγιεινό και είναι εξαιρετικά εύκολο να καθαριστεί.

Ποιο ΔΠ να επιλέξω;

Η εφαρμογή είναι το κλειδί όταν επιλέγετε ένα ΔΠ. Μπορούμε να μιλάμε ώρες για τη δόνηση, το ατσάλι και τα χαρακτηριστικά, αλλά αν το μέγεθος δεν σας ταιριάζει τότε δε μπορείτε και δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσετε. Με άλλα λόγια, ένας λάθος ΔΠ θα σας βλάψει, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε μετρήσει την περιφέρεια του πέους σας σε στύση προτού προχωρήσετε σε αγορά.

Εδώ είναι 5 παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη:

1. Πόσο ελαστικό τον θέλετε;

Θέλετε ελαστική σιλικόνη ή σκληρό ανοξείδωτο ατσάλι; Διαφορετικά επίπεδα ελαστικότητας έχουν διαφορετικά αποτελέσματα στο πέος σας, αλλά είναι καλύτερο να διαλέξετε τους ελαστικούς δακτυλίους σιλικόνης εάν δεν είστε αρκετά έμπειροι μιας και ένας ελαστικός δακτύλιος μπορεί ν’ αφαιρεθεί πολύ εύκολα από το πέος αν κάτι δεν πάει καλά.

2. Πόσο σφιχτό τον θέλετε;

Ενώ ο ΔΠ πρέπει να είναι αρκετά σφιχτός ώστε να νιώσετε τα οφέλη του, δεν θα πρέπει να είναι τόσο σφιχτός που να είναι οδυνηρό ή άβολο όταν τον φοράτε. Ξεκινήστε με πιο ασφαλείς “χαλαρές” επιλογές έως ότου είστε σε θέση να γνωρίζετε ποια στενότητα λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

3. Ποιά υφή σας αρέσει;

Οι ΔΠ έρχονται σε μια ποικιλία από στυλ και υφές. Πολλοί έχουν εξογκώματα, γραμμώσεις και κοιλότητες που έχουν σχεδιαστεί για να αυξάνουν την ευχαρίστηση. Επίσης μερικοί προτιμούν την αίσθηση του κρύου χάλυβα αντί για το ζεστό πλαστικό. Είναι όλα θέμα προσωπικής προτίμησης!

4. Θέλετε να δονείται;

Οι δονούμενοι ΔΠ είναι δημοφιλείς καθώς βοηθούν τον άνδρα να “διαρκέσει περισσότερο” και επίσης αυξάνουν την ευχαρίστηση και για τους δύο συντρόφους. Πολλοί δονούμενοι ΔΠ έχουν σχεδιαστεί ειδικά για άνδρες που κάνουν σεξ με γυναίκες.

5. Θέλετε άλλα χαρακτηριστικά;

Θέλετε ένα δονούμενο ΔΠ που να είναι αδιάβροχος; Θέλετε έναν που να περιλαμβάνει και τους όρχεις; Υπάρχουν εκατοντάδες μοναδικά σχέδια από όλα τα είδη υλικών. Πειραματιστείτε και ανακαλύψτε τι σας ταιριάζει καλύτερα.

Πώς χρησιμοποιείται ένας ΔΠ

Αρχικά πρέπει να είστε σίγουροι ότι έχετε επιλέξει το σωστό μέγεθος.

Οι περισσότεροι ΔΠ είναι κατασκευασμένοι από ελαστικά υλικά που κάνουν για σχεδόν όλα τα μεγέθη, αλλά αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σκληρότερους ΔΠ (συνήθως μεταλλικούς), πρέπει να μετρήσετε την περιφέρεια του πέους σας σε στύση.

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα τη χρήση αρκετής ποσότητας λιπαντικού με τους ΔΠ. Χωρίς λιπαντικό, μπορεί να διαπιστώσετε ότι ο δακτύλιος κολλάει-τραβάει άβολα το δέρμα. Αυτό ισχύει και για ελαστικούς δακτυλίους.

Το λιπαντικό επάνω στο πέος ή το προφυλακτικό θα κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα και θα σας επιτρέψει να σύρετε απαλά τον δακτύλιο κατά μήκος του πέους στη θέση του.

Πώς να φορέσετε ένα δακτύλιο πέους

Περάστε το πέος σας μέσα από τον δακτύλιο ενώ είναι ακόμα χαλαρό. Θα πρέπει να τοποθετηθεί στη βάση του πέους ακριβώς επάνω από τους όρχεις εκτός και αν πρόκειται για ΔΠ σχεδιασμένο να περιλαμβάνει και τους όρχεις.
Θα πρέπει να αισθάνεστε το ΔΠ άνετο όταν είναι στη θέση του, αλλά επίσης θα πρέπει να σας δίνει την αίσθηση ότι υπάρχει περιθώριο για όταν θα μεγαλώσει το πέος σας. Καθώς το πέος έρχεται σε στύση, θα νιώσετε φυσιολογικά την πίεση του δακτυλίου να αυξάνεται.

Πώς να φορέσετε ένα δακτύλιο πέους και όρχεων

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε ένα ΔΠ και όρχεων, τότε θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε χρησιμοποιήσει αρκετό λιπαντικό επάνω στο πέος σας και στους όρχεις πριν το τοποθετήσετε.
Σπρώξτε τους όρχεις σας μέσα από τον δακτύλιο, ένα κάθε φορά, και ρυθμίστε ελαφρά τη θέση του για άνεση. Όταν είναι και οι δύο στη θέση τους, περάστε και το πέος σας το οποίο είναι ακόμα χαλαρό.
Αφού χρησιμοποιήσετε έναν τέτοιο δακτύλιο, μπορεί να διαπιστώσετε ότι το όσχεό σας είναι λίγο ερεθισμένο αλλά αυτό είναι φυσιολογικό και θα φύγει μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

Πώς να βγάλετε ένα δαχτυλίδι πέους

Δακτύλιοι πέους σιλικόνης

Το πλεονέκτημα ενός ΔΠ από σιλικόνη είναι πως είναι πολύ εύκολο ν’ αφαιρεθεί. Απλά τεντώστε τον και τραβήξτε τον απαλά από τον άξονα του πέους σας, επιτρέποντας την κανονική ροή του αίματος να συνεχιστεί.

Μεταλλικοί ή πλαστικοί δακτύλιοι πέους

Αν έχετε αποφασίσει να χρησιμοποιήσετε έναν μεταλλικό ή πλαστικό ΔΠ, τότε είναι σημαντικό να περιμένετε έως ότου το πέος σας επιστρέψει στην κανονική του χαλαρή κατάσταση πριν επιχειρήσετε να το αφαιρέσετε. Επίσης ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε λίγο επιπλέον λιπαντικό για να το απομακρύνετε.

Συμβουλές ασφαλείας

Οι ΔΠ είναι ασφαλείς όταν χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης, αλλά θα πρέπει να θυμάστε μερικά πράγματα.
Οι παρακάτω συμβουλές ασφαλείας θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτά τα σεξουαλικά βοηθήματα χωρίς να χρειαστεί να κάνετε κάποια ντροπιαστική επίσκεψη στα επείγοντα κάποιου νοσοκομείου.

  • Εάν χρησιμοποιείτε ΔΠ για στυτική δυσλειτουργία, επικοινωνήστε πρώτα με τον γιατρό σας για να αποκλείσετε τυχόν υποκείμενες ιατρικές παθήσεις.
  • Μην φοράτε ΔΠ εάν έχετε κάποια αιμορραγική διαταραχή ή άλλη κατάσταση που αφορά το αίμα σας όπως η δρεπανοκυτταρική αναιμία.
  • Μην φοράτε ΔΠ για περισσότερο από 20 λεπτά κάθε φορά. Αν είναι οι πρώτες σας φορές μειώστε ακόμα περισσότερο το χρόνο μέχρι να νιώσετε άνετα.
  • Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε άφθονο λιπαντικό εάν προχωρήσετε σε οποιουδήποτε είδους πρωκτικά παιχνίδια.
  • Χρησιμοποιήστε λιπαντικό για να κάνετε το δαχτυλίδι να μπει και να βγει πιο εύκολα.
  • Αν χρησιμοποιείτε προφυλακτικό τότε χρησιμοποιήστε άφθονο λιπαντικό επάνω στο προφυλακτικό ώστε να μην υπάρξει τριβή ανάμεσα στο προφυλακτικό και το δακτύλιο, κάτι που θα έκανε το προφυλακτικό να σπάσει πολύ εύκολα.
  • Εκτός κι αν χρησιμοποιείτε κάποιο εύκαμπτο ΔΠ (π.χ. από σιλικόνη), θα πρέπει να επιλέξετε το σωστό μέγεθος, ώστε να κάνει τη δουλειά του χωρίς να διακόπτεται η κυκλοφορία του αίματος.
  • Αποφύγετε δακτυλίους κατασκευασμένους από υλικά στα οποία ενδέχεται να είστε αλλεργικοί, όπως ορισμένα μέταλλα ή λατέξ.
  • Πλύνετε τους ΔΠ και τα υπόλοιπα σεξουαλικά βοηθήματα μετά από κάθε χρήση για να απαλλαγείτε από τυχόν βακτήρια και να μειώσετε τον κίνδυνο μετάδοσης κάποιου ΣΜΝ.
  • Βγάλτε το αμέσως αν κατά τη χρήση αισθανθείτε δυσφορία ή πόνο ή παρατηρήσετε μώλωπες.

Όπως διαπιστώνετε, οι δακτύλιοι πέους αν και φαινομενικά κάτι απλό, κρύβουν πολλά περισσότερα πράγματα απ’ όσα ίσως πιστεύατε και είναι σίγουρα ένα εντυπωσιακό σεξουαλικό βοήθημα με το οποίο αξίζει να πειραματιστείτε.

Πηγές: Healthline, Sex Toy Collective, Wikipedia