• πότε και από πού να τα αγοράσετε;
 • τι μέγεθος να επιλέξετε;
 • τι σημαίνουν όλες αυτές οι διαφορετικές ιδιότητες που αναγράφουν;

Αν αγοράζετε προφυλακτικά για πρώτη φορά είναι λογικό να σας προβληματίζουν θέματα όπως τα παραπάνω.

Μην ανησυχείτε, τα πράγματα είναι πολύ απλά και εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.

Πότε και από που

Πρότασή μας είναι πάντα να αγοράζετε προφυλακτικά πριν τα χρειαστείτε και κατά προτίμηση online.

Αυτό θα σας γλιτώσει κόπο, άγχος και χρήματα.Κροπαρισμένη εικόνα ενός άντρα να κρατά ένα προφυλακτικό και μιας σέξι κοπέλας ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι.

Κόπο, γιατί δε θα χρειαστεί να τρέχετε εσείς να τα βρείτε τελευταία στιγμή, αλλά μπορείτε να τα παραγγείλετε από την άνεση του σπιτιού σας.

Άγχος, γιατί δε χρειάζεται να ξέρουν στο σούπερ μάρκετ, στο περίπτερο ή στο φαρμακείο τη ποσότητα και τη συχνότητα ή τις προτιμήσεις σας στα είδη των προφυλακτικών που αγοράζετε.

Και χρήματα, γιατί στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε όχι μόνο μεγαλύτερη ποικιλία αλλά και πολύ καλύτερες τιμές από τα παραδοσιακά καταστήματα.

Γενικά, η εμπειρία μιας αγοράς προφυλακτικών θα διαφέρει σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με το αν κάνετε μια τρελή εξόρμηση σε ένα συνοικιακό ψιλικατζίδικο ακριβώς την ώρα που θα τα χρειαστείτε, ή αν προγραμματίσετε να κάνετε τις αγορές σας online από πριν.

Μέγεθος

Οι περισσότεροι και οι περισσότερες αγνοούν ότι το βασικότερο χαρακτηριστικό στην επιλογή ενός προφυλακτικού είναι το μέγεθός του.

Το μέγεθος είναι αυτό που θα ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες αστοχίας ενός προφυλακτικού (σπάσιμο ή ακούσιο βγάλσιμο κατά τη διάρκεια του σεξ) και θα μεγιστοποιήσει την απόλαυση και των δύο συντρόφων.

Ένα προφυλακτικού λάθος μεγέθους μπορεί να έχει δυσάρεστα αποτελέσματα, όπως μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή τον κίνδυνο να εκτεθείτε σε κάποιου είδους σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος.

Για να βρείτε τις σωστές διαστάσεις προφυλακτικών που σας ταιριάζουν, ακολουθείστε τον οδηγό μεγέθους που ετοιμάσαμε και επιλέξτε από τον κατάλογό μας τα κατάλληλα για εσάς προφυλακτικά σύμφωνα με τις κατηγοριοποιήσεις μεγεθών.

Αποκωδικοποιώντας την ορολογία των προφυλακτικών

Πριν προχωρήσετε είναι σημαντικό να γνωρίζετε μερικά ακόμα πράγματα.

Υλικό – Τα προφυλακτικά κατασκευάζονται από διάφορα υλικά, αλλά τα περισσότερα από αυτά είναι κατασκευασμένα από λατέξ. Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν προφυλακτικά από λατέξ χωρίς πρόβλημα, ορισμένοι όμως μπορεί να έχουν αλλεργία σε αυτό. Όλες οι μεγάλες εταιρίες διαθέτουν πλέον προφυλακτικά χωρίς λατέξ. Αν ένα προφυλακτικό δεν είναι κατασκευασμένο από λατέξ, η συσκευασία του θα το αναφέρει ως μη λατέξ (non latex).

Brands – Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μάρκες προφυλακτικών όπως DUREX, DUO, AGAIN, PLAYBOY και πολλές άλλες. Διαφορετικοί άνθρωποι προτιμούν διαφορετικές μάρκες.

Χαρακτηριστικά – Δεδομένου ότι τώρα γνωρίζετε ότι τα προφυλακτικά έρχονται σε πολλά μεγέθη και υλικά, ας μιλήσουμε για μερικά από τα χαρακτηριστικά που μπορεί να συναντήσετε:

 • Ανατομικά – σε αυτά το σχήμα του προφυλακτικού είναι πιο ανατομικό από μία ευθεία σωλήνα (μοιάζουν με το σχήμα ενός πέους).
 • Γυναικεία – τοποθετούνται μέσα στον κόλπο ή τον πρωκτό.
 • Διεγερτικά – προσφέρουν έξτρα απόλαυση αφού φέρουν κουκκίδες, ραβδώσεις ή και τα δύο.
 • Ενισχυμένα – είναι παχύτερα από τον μέσο όρο και παρέχουν περισσότερη ασφάλεια (σπάνε πιο δύσκολα).
 • Επιβράδυνσης – επιβραδύνουν και καθυστερούν την εκσπερμάτωση.
 • Θερμαντικά – θερμαίνουν τα γεννητικά όργανα με την πάροδο του χρόνου.
 • Κλασικά- χωρίς ιδιαίτερη γεύση ή υφή.
 • Λεπτά – είναι πιο λεπτά από το μέσο όρο και προσφέρουν καλύτερη αίσθηση και μεγαλύτερη ευαισθησία (δεν κινδυνεύουν να σπάσουν πιο εύκολα από τα υπόλοιπα προφυλακτικά αν χρησιμοποιούνται σωστά).
 • Με γεύσεις – είναι ο ιδανικός τρόπος για να έχετε ασφαλέστερο στοματικό σεξ.
 • XL μεγέθη – είναι μεγαλύτερα από τον μέσο όρο.
 • Στενής εφαρμογής – είναι μικρότερα από το μέσο όρο.

Τέλος, έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι ένα προφυλακτικό μπορεί να διαθέτει και περισσότερα του ενός από τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Μετά από τα παραπάνω είστε έτοιμοι και έτοιμες για τα επόμενα βήματα. Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης, βρείτε το μέγεθος που ταιριάζει σε εσάς ή το σύντροφό σας και προχωρήστε στις αγορές σας.

Εμείς σας ευχόμαστε καλή και ασφαλή απόλαυση!