Οι οδηγίες περιλαμβάνουν:

  1. Πώς τα αγοράζετε (τι να προσέχετε πριν, κατά και μετά την αγορά)
  2. Πώς τα χρησιμοποιείτε (πώς τα βάζετε, πώς τα βγάζετε και τι τα κάνετε μετά)

1. Πώς τα αγοράζετε

1.1 Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν την αγορά

άντρας με γυαλιά κρατά προφυλακτικά ενώ χαμογελάΑγοράζετε προφυλακτικά, συνήθως κατασκευασμένα από λατέξ (προσοχή για τυχόν αλλεργίες) τα οποία στην άκρη τους καταλήγουν σ’ έναν κενό χώρο σε σχήμα θηλής (σπερματοδόχο κατάληξη). Προτιμάτε προφυλακτικά που έχουν επαλειφθεί με λιπαντικές ουσίες, ώστε η διείσδυση να γίνεται πιο εύκολα. Τα βρίσκετε σε διάφορα χρώματα, με διαφορετική υφή, γεύσεις και μεγέθη. Ποτέ μη διαλέγετε μικρότερο ή μεγαλύτερο προφυλακτικό από αυτό που σας ταιριάζει, διότι υπάρχει κίνδυνος να σπάσει ή να φύγει κατά την ερωτική πράξη. Αγοράστε εσείς προφυλακτικά εγκαίρως και μην περιμένετε από τον/την σύντροφό σας να έχει μαζί του/της.

1.2 Τι πρέπει να προσέχετε κατά την αγορά

Τσεκάρετε ότι τα προφυλακτικά είναι ηλεκτρονικά ελεγμένα, την ημερομηνία λήξης τους, τη σφραγίδα CE στη συσκευασία και ότι το μέγεθός τους είναι αυτό που σας ταιριάζει.

1.3 Τι πρέπει να προσέχετε μετά την αγορά

  • Αποθηκεύετε τα προφυλακτικά σε ένα ξηρό και δροσερό μέρος και όχι κοντά σε εστίες θερμότητας (π.χ. πάνω στην τηλεόραση, πλάι σε καλοριφέρ) ή σε μέρη όπου βλέπει άμεσα ο ήλιος διότι η ζέστη τα καταστρέφει.
  • Κουβαλάτε πάντα μαζί σας ένα προφυλακτικό -δεν ξέρετε πότε θα σας φανεί χρήσιμο, ποτέ όμως μη το βάζετε σε πορτοφόλια ή στην κωλότσεπη, γιατί ταλαιπωρείται από την τριβή και μπορεί να σκιστεί κατά την χρήση.

Μετά από τα παραπάνω είστε έτοιμοι να αγοράσετε προφυλακτικά από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, θυμηθείτε πως το να αγοράζετε προφυλακτικά δείχνει υπευθυνότητα. Συνεχίστε πιο κάτω για τον τρόπο χρήσης.

2. Πώς τα χρησιμοποιείτε

Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες μόλυνσης από τον ιό HIV και άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ή μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, αν χρησιμοποιείτε προφυλακτικό κάθε φορά που κάνετε έρωτα – κολπικό, πρωκτικό ή στοματικό, από την αρχή της ερωτικής πράξης και όχι λίγο πριν την εκσπερμάτιση και αν τα βάζετε (φοράτε) σωστά.

2.1 Πώς τα βάζετε

  • απεικόνιση τοποθέτησης προφυλακτικού σε μπανάναΑνοίγετε τη συσκευασία του προσεκτικά, πάντα με τα χέρια και ποτέ με αιχμηρά αντικείμενα ή με τα δόντια που μπορεί να το τρυπήσουν και το βγάζετε με προσοχή.
  • Φοράτε το προφυλακτικό σε πέος με πλήρη στύση πάντα πριν τη σεξουαλική επαφή και πριν το πέος έρθεις σε επαφή με γεννητικά όργανα, στόμα ή πρωκτό του/της συντρόφου.
  • Δεν το ξετυλίγετε πριν την τοποθέτησή του και την ώρα που το φοράτε κρατάτε τη θηλή στην άκρη του ώστε να μη μείνει καθόλου αέρας μέσα.
  • Ελέγξτε ότι το χρησιμοποιείτε από τη σωστή πλευρά και ότι το έχετε ξετυλίξει πλήρως. Αν προσπαθήσατε να το ξετυλίξετε από τη λάθος πλευρά πατάξτε το αμέσως και χρησιμοποιήστε καινούριο, μην το γυρίσετε από τη σωστή για να το ξανά ξετυλίξετε.
  • Ποτέ μη χρησιμοποιείτε προφυλακτικά μαζί με λιπαντικά που έχουν ως βάση το λάδι όπως βαζελίνη, λάδι για μωρά κ.α.
  • Ποτέ μη χρησιμοποιείτε δύο προφυλακτικά ταυτόχρονα.

Αν αισθανθείτε το προφυλακτικό να βγαίνει ή να σπάει ενώ κάνετε έρωτα, σταματήστε αμέσως για να το ελέγξετε.

Μετά το σεξ και πριν το βγάλετε, ελέγξτε αν το προφυλακτικό έχει σπάει, έχει τρυπήσει ή έχει γλιστρήσει από τη θέση του.

2.2 Πώς τα βγάζετε

Κρατάτε το προφυλακτικό από τη βάση και βγάζετε το πέος σας από τον-την σύντροφό σας προτού μαλακώσει! Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί το προφυλακτικό να φύγει ή το σπέρμα να αρχίσει να βγαίνει από την βάση του προφυλακτικού.

Ποτέ μη χρησιμοποιείτε το ίδιο προφυλακτικό για δεύτερη φορά!

Αφού βγάλετε το προφυλακτικά, το δένετε προσεκτικά στην ανοικτή του άκρη και το πετάτε σε κάδο σκουπιδιών, κατά προτίμηση με καπάκι.

Τώρα που γνωρίζετε όσα χρειάζεστε για τη χρήση τους και πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε αγορά, ήρθε η ώρα να μάθετε πως να διαλέγετε τα κατάλληλα προφυλακτικά για εσάς ακολουθώντας τον οδηγό μεγέθους του ηλεκτρονικού μας καταστήματος.