Οδηγίες χρήσης προφυλακτικών

1. Πώς και πού αγοράζετε προφυλακτικά

άντρας με γυαλιά κρατά προφυλακτικά ενώ χαμογελά

Αγοράζετε προφυλακτικά, συνήθως κατασκευασμένα από λατέξ (προσοχή για τυχόν αλλεργίες) τα οποία στην άκρη τους καταλήγουν σ’ έναν κενό χώρο σε σχήμα θηλής (σπερματοδόχο κατάληξη). Προτιμάτε προφυλακτικά που έχουν επαλειφθεί με λιπαντικές ουσίες, ώστε η διείσδυση να γίνεται πιο εύκολα. Τα βρίσκετε σε διάφορα χρώματα, με διαφορετική υφή, γεύσεις και μεγέθη. Ποτέ μη διαλέγετε μικρότερο ή μεγαλύτερο προφυλακτικό από αυτό που σας ταιριάζει, διότι υπάρχει κίνδυνος να σπάσει ή να φύγει κατά την ερωτική πράξη. Αγοράστε εσείς προφυλακτικά εγκαίρως και μην περιμένετε από τον/την σύντροφό σας να έχει μαζί του/της.

1.1 Κατά την αγορά

Ελέγχετε ότι είναι ηλεκτρονικά ελεγμένα, την ημερομηνία λήξης τους και τη σφραγίδα CE στη συσκευασία.

1.2 Μετά την αγορά

  • Αποθηκεύετε τα προφυλακτικά σε ένα ξηρό και δροσερό μέρος και όχι κοντά σε εστίες θερμότητας (π.χ. πάνω στην τηλεόραση, πλάι σε καλοριφέρ) ή σε μέρη όπου βλέπει άμεσα ο ήλιος διότι η ζέστη τα καταστρέφει.
  • Κουβαλάτε πάντα μαζί σας ένα προφυλακτικό – δεν ξέρετε πότε θα σας φανεί χρήσιμο, ποτέ όμως μη το βάζετε σε πορτοφόλια ή στην κωλότσεπη, γιατί ταλαιπωρείται από την τριβή και μπορεί να σκιστεί κατά την χρήση.

Μετά από τα παραπάνω είστε έτοιμοι να αγοράσετε πρoφυλακτικά από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, θυμηθείτε πως το να αγοράζετε προφυλακτικά δείχνει υπευθυνότητα. Συνεχίστε πιο κάτω για τον τρόπο χρήσης.

2. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να χρησιμοποιείσετε ένα προφυλακτικό

Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες μόλυνσης από τον ιό HIV και άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα αν τηρήσετε τις ακόλουθες απλές οδηγίες:

απεικόνιση τοποθέτησης προφυλακτικού σε μπανάνα

  • Χρησιμοποιείτε προφυλακτικό κάθε φορά που κάνετε έρωτα – κολπικό, πρωκτικό ή στοματικό, από την αρχή της ερωτικής πράξης και όχι λίγο πριν την εκσπερμάτιση.
  • Ανοίγετε τη συσκευασία του προσεκτικά, πάντα με τα χέρια και ποτέ με αιχμηρά αντικείμενα ή με τα δόντια που μπορεί να το τρυπήσουν και το βγάζετε με προσοχή.
  • Φοράτε το προφυλακτικό σε πέος με πλήρη στύση πάντα πριν τη σεξουαλική επαφή και πριν το πέος έρθεις σε επαφή με γεννητικά όργανα, στόμα ή πρωκτό του/της συντρόφου.
  • Δεν το ξετυλίγετε πριν την τοποθέτησή του και την ώρα που το φοράτε κρατάτε τη θηλή στην άκρη του ώστε να μη μείνει καθόλου αέρας μέσα.
  • Ελέγξτε ότι το χρησιμοποιείτε από τη σωστή πλευρά και ότι το έχετε ξετυλίξει πλήρως. Αν προσπαθήσατε να το ξετυλίξετε από τη λάθος πλευρά πατάξτε το αμέσως και χρησιμοποιήστε καινούριο, μην το γυρίσετε από τη σωστή για να το ξανά ξετυλίξετε.
  • Ποτέ μη χρησιμοποιείτε προφυλακτικά μαζί με λιπαντικά που έχουν ως βάση το λάδι όπως βαζελίνη, λάδι για μωρά κ.α.
  • Ποτέ μη χρησιμοποιείτε το ίδιο προφυλακτικό για δεύτερη φορά ή δύο προφυλακτικά ταυτόχρονα.

Αν αισθανθείτε το προφυλακτικό να βγαίνει ή να σπάει ενώ κάνετε έρωτα, σταματήστε αμέσως για να το ελέγξετε.

Μετά το σεξ ελέγξτε αν το προφυλακτικό έχει σπάει, έχει τρυπήσει ή έχει γλιστρήσει από τη θέση του.

3. Πώς βγάζετε το προφυλακτικό

Κρατάτε το προφυλακτικό από τη βάση και βγάζετε το πέος σας από τον-την σύντροφό σας προτού μαλακώσει! Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί το προφυλακτικό να φύγει ή το σπέρμα να αρχίσει να βγαίνει από την βάση του προφυλακτικού.

Ποτέ μη χρησιμοποιείτε το ίδιο προφυλακτικό για δεύτερη φορά!

Αφού βγάλετε το προφυλακτικά, το δένετε προσεκτικά στην ανοικτή του άκρη και το πετάτε σε κάδο σκουπιδιών, κατά προτίμηση με καπάκι.

Τώρα που γνωρίζετε όσα χρειάζεστε για τη χρήση τους και πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε αγορά, ήρθε η ώρα να μάθετε πως να διαλέγετε τα κατάλληλα προφυλακτικά για εσάς ακολουθώντας τον οδηγό μεγέθους του ηλεκτρονικού μας καταστήματος.

Φθηνά μεταφορικά και δωρεάν αποστολές για παραγγελίες άνω των 50€. ×
Πακετάρουμε τα δέματα και τα αποστέλουμε με διακριτικότητα στο χώρο που εσείς επιλέγετε. Προτεραιότητά μας η ιδιωτικότητά σας. ×
Παράδοση των προϊόντων στην πόρτα σας μέσα σε τρεις εργάσιμες μέρες. ×
Η ανταλλαγή πληροφοριών με την ιστοσελίδα μας θα είναι κωδικοποιημένη και ασφαλής. ×