συσκευασία προφυλακτικού

Ένα νέο “περίεργο” πακέτο προφυλακτικών που μπορεί να ανοιχθεί μόνο από δύο άτομα ταυτόχρονα, δημιουργήθηκε για να προωθήσει τη συναίνεση.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές τους, τα πακέτα συναίνεσης ανοίγουν μόνο όταν τέσσερα χέρια πιέσουν ταυτόχρονα ειδικά σημεία πίεσης στο πλάι του πακέτου.

Η αργεντίνικη εταιρεία αντισυλληπτικών και σεξουαλικών βοηθημάτων Tulipan λέει ότι το προϊόν θα κάνει τη συναίνεση κατά τη διάρκεια του σεξ πιο ρητή, αν και δεν είναι σαφές πόσο αποτελεσματικό θα είναι αυτό.

Η εταιρεία σχεδιάζει να μοιράσει τα προφυλακτικά δωρεάν σε μπαρ και εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα της Αργεντινής το Μπουένος Άιρες.

Η Tulipan αναφέρει ότι πάντα μιλούσε για την ασφαλή απόλαυση αλλά με αυτή την καμπάνια θέλει να μιλήσει για το πιο σημαντικό πράγμα σε κάθε σεξουαλική σχέση – το ότι η απόλαυση επιτυγχάνεται μόνο όταν υπάρχει συναίνεση.

Σύμφωνα με τον “AHF Argentina“, έναν οργανισμό που προασπίζεται τα δικαιώματα των ανθρώπων που είναι θετικοί στον HIV στην Αργεντινή, τ’ αποτελέσματα μιας νέας έρευνας αποκάλυψαν ότι μόνο το 14,5% των ανδρών στην Αργεντινή δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν συστηματικά προφυλακτικά κατά τη διάρκεια του σεξ.

Το 65% δήλωσε ότι χρησιμοποιεί προφυλακτικά περιστασιακά ενώ ένα ανησυχητικό 20,5% δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ προφυλακτικό.

Η ανεξάρτητη οργάνωση Medicos del Mundo (Γιατροί του Κόσμου) τόνισε την αξία των προφυλακτικών στην καταπολέμηση του HIV και του AIDS καθώς και άλλων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Ο ψυχίατρος και σεξολόγος Walter Ghedin δήλωσe: “Η συναίνεση στις σεξουαλικές σχέσεις πρέπει να αποτελεί κατευθυντήρια γραμμή που ξεκινάει πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από οποιαδήποτε σχέση, συνεπάγεται το σεβασμό, την αμοιβαία ευχαρίστηση και την εμπιστευτικότητα.”

“Η χρήση αντισυλληπτικών μεθόδων είναι ένα από τα θέματα πάνω στα οποία πρέπει να υπάρχει συμφωνία και η χρήση των προφυλακτικών εμφανίζεται ως απαραίτητο ζήτημα τόσο στις εφήμερες όσο και στις σταθερές σχέσεις”.

Πηγή: The Sun

Αφήστε ένα σχόλιο