προφυλακτικό ανοιγμένο στο χέρι ενός ατόμου

Υπάρχουν τόσα πολλά μέτρα που παίρνουν οι γυναίκες για να αποτρέψουν την εγκυμοσύνη, από το να παίρνουν καθημερινά χάπια μέχρι το να βάζουν μέσα τους αντισυλληπτικές συσκευές, αλλά η πιο διαδεδομένη μέθοδος αντισύλληψης είναι το προφυλακτικό, και το να χρησιμοποιείς ένα δεν είναι πάντα 100% ασφαλές ειδικά εάν το κάνεις με τον λάθος τρόπο. Είναι συνηθισμένο να ακούτε ότι ένα προφυλακτικό έσπασε κατά τη διάρκεια του σεξ αλλά μπορεί επίσης και να γλίσρησε μέσα σας. Το δεύτερο μπορεί να μη συμβαίνει συχνά αλλά είναι καλό να γνωρίζετε την απάντηση στην ερώτηση, μπορείτε να μείνετε έγκυος εάν το προφυλακτικό μείνει μέσα σας;

Σύμφωνα με την υπηρεσία Planned Parenthood, οποιαδήποτε στιγμή το σπέρμα εισέλθει ή βρεθεί κοντά στον κόλπο σας, μπορεί να συμβεί εγκυμοσύνη. Εάν ένα προφυλακτικό γλιστρήσει και κολλήσει μέσα σας, ο κίνδυνος να μείνετε έγκυος αυξάνεται, σημειώνει η οργάνωση, επειδή το σπέρμα πιθανόν να χυθεί από το εσωτερικό του προφυλακτικού στον κόλπο σας. Από εκεί, ακόμα και ένα σπερματοζωάριο μπορεί να ταξιδέψει μέσα από τον τράχηλο της μήτρας στις σάλπιγγές σας, όπου μπορεί να ζήσει μέχρι έξι ημέρες και να γονιμοποιήσει ένα ωάριο εάν τυγχάνει να έχετε ωορρηξία.

Τι κάνετε λοιπόν αν συνειδητοποιήσετε ότι το προφυλακτικό είναι ακόμα μέσα σας; Μία ιδέα είναι να ξαπλώσετε και να προσπαθήσετε να το βγάλετε με τα δάχτυλά σας αφού πρώτα έχετε βάλει κάποια λιπαντική ουσία σε αυτά κι εάν έχει κολλήσει λίγο ψηλότερα από ότι μπορεί να φτάσουν τα δάχτυλά σας, κάντε ένα βαθύ κάθισμά, ενώ προσπαθείτε να το βγάλετε έξω. Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να το ανακτήσετε, επισκεφθείτε το γιατρό σας ή τα επείγοντα ενός νοσοκομείου, διότι αν το προφυλακτικό παραμείνει μέσα σας για περισσότερο από μερικές ώρες, μπορεί να αρχίσουν να αναπτύσσονται βακτήρια, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε λοίμωξη.

Αφού αφαιρέσετε με επιτυχία το προφυλακτικό, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε την περίπτωση εγκυμοσύνης. Το Planned Parenthood προτείνει να κατευθυνθείτε στο γραφείο του γιατρού σας και να ρωτήσετε για το Σχέδιο Β, γνωστό και ως το χάπι της επόμενης μέρας, το οποίο μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εγκυμοσύνης. Μπορεί επίσης να είναι η κατάλληλη στιγμή να συζητήσετε με το γιατρό σας σχετικά με την εξέταση για ΣΜΝ, αν αυτό σας απασχολεί.

Πώς μπορείτε να εμποδίσετε το προφυλακτικό να γλιστρήσει; Το μέγεθος έχει μεγάλη σημασία όταν πρόκειται για προφυλακτικά. Τα προφυλακτικά μπορούν εύκολα να γλιστρήσουν εάν είναι πάρα πολύ μεγάλα σε σχέση με το πέος, οπότε η εύρεση του σωστού μεγέθους είναι κρίσιμη. Για να αποφύγετε τέτοιες καταστάσεις, ο σύντροφός σας θα πρέπει επίσης να βεβαιωθεί ότι το προφυλακτικό έχει ξεδιπλωθεί σωστά μέχρι τη βάση του πέους και θα πρέπει να κρατήσει το προφυλακτικό από τη βάση του όταν το βγάλει από τον κόλπο αμέσως μετά την εκσπερμάτιση.

Ενώ το σεξ θα πρέπει να είναι η στιγμή για να χαλαρώσετε, υπάρχουν μερικές φορές που αντίθετα μπορεί να σας στρεσάρει. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει τις κατάλληλες προφυλάξεις, έχετε πρόχειρα τα στοιχεία επικοινωνίας του γιατρού σας και θυμηθείτε ότι ακόμα κι αν η ζωή σας φέρνει δυσκολίες, όλα είναι θέμα του πως τις χειρίζεστε. (Στην περίπτωσή μας, τραβώντας αργά το προφυλακτικό προς τα έξω).

Πηγή: Romper

Comments(02)

  1. Στέφανος 26/05/2020

    Εαν το προφυλακτικό έχει μείνει μέσα αλλά η τρύπα του προεξέχει λίγο έξω.. δηλαδή αν έσταξε κάποιο υγρό να έσταξε εκεί κοντά στο “τέτοιο” της γυναίκας.. υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης ;

    Απάντηση
    1. Αν στάξει σπέρμα στην περιοχή του κόλπου πάντα υπάρχει τέτοια πιθανότητα καθώς και ο κίνδυνος ΣΜΝ. Σε κάθε περίπτωση συμβουλεύεστε γυναικολόγο και στο μέλλον φροντίζετε να φοράτε το κατάλληλο μέγεθος προφυλακτικού.

      Απάντηση

Αφήστε ένα σχόλιο