Ένας καλλιτέχνης γκράφιτι έχει ως αποστολή του να καλύψει όλες τις ζωγραφιές με πέη που κοσμούν τους δρόμους του Λονδίνου σχεδιάζοντας με σπρέι πάνω από αυτά ένα προφυλακτικό.
Ένας 28 χρόνος καλλιτέχνης του δρόμου, ο οποίος όπως ο Banksy κρατάει την ταυτότητά του κρυμμένη, ξεκίνησε το πρότζεκτ “Protect City Cocks” αφότου παρατήρησε τον αλόγιστο βανδαλισμό  από αμέτρητα γκράφιτι με πέη που υπήρχαν στους τοίχους της πρωτεύουσας.

Όταν βλέπει ένα γκράφιτι με πέος σ’ έναν τοίχο βάφει με σπρέι ένα προφυλακτικό πάνω του συνοδεύοντάς το με το σλόγκαν “Μείνετε προστατευμένοι” και μια διεύθυνση ιστοσελίδας για την  υπηρεσία ΝΗS Shine – μια υπηρεσία για την σεξουαλική υγεία και απελευθέρωση για τους νέους ανθρώπους έχοντας ως βάση το Newham, στο ανατολικό Λονδίνο όπου οι άνθρωποι μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν προφυλακτικά.

View this post on Instagram

City Cock 5 #protectcitycocks

A post shared by ProtectCityCocks (@protectcitycocks) on

Σύμφωνα με τον οργανισμό δημόσιας υγείας της Αγγλίας οι νέοι άνθρωποι είναι πολύ πιο πιθανό να διαγνωσθούν μ΄ ένα ΣΜΝ σε σχέση με παλιότερες γενιές.
Το 2015 το 62% των περιπτώσεων με χλαμύδια αναφέρθηκαν σε ηλικίες 15-24 χρόνων, με το 52% των περιπτώσεων με βλεννόρροια και το 51% για κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων ν’ αφορούν ετεροφυλόφιλα άτομα.

“Ένα βράδυ έκανα μια έρευνα για τα ποσοστά των ΣΜΝ και μου ήρθε η ιδέα να κάνω στένσιλς με προφυλακτικά και ένα σύνδεσμο απ’ όπου οι άνθρωποι μπορούν να πάρουν δωρεάν προφυλακτικά” δήλωσε στο Buzzfeed. “…Αντί να υπάρχει παντού αλόγιστος βανδαλισμός, μπορούμε να ενημερώσουμε τους ανθρώπους για ένα σημαντικό θέμα και παράλληλα να τους χαρίσουμε γέλιο.”

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα για τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες μολύνσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο υπήρχαν 434.456 καινούριες διαγνώσεις το 2015.  Την περασμένη χρονιά, ο δημόσιος οργανισμός υγείας της Αγγλίας, μετά από την αύξηση των κρουσμάτων σύφιλης και  βλεννόρροιας που έπλητταν δυσανάλογα τους άνδρες που έκαναν σεξ με άλλους άνδρες, προειδοποίησε πώς η χώρα όδευε προς “μια σεξουαλική κρίση υγείας”.

View this post on Instagram

City Cock 3 #protectcitycocks

A post shared by ProtectCityCocks (@protectcitycocks) on

Ο καλλιτέχνης είπε πως έχει την τάση να παρατηρεί τις ζωγραφιές στα δημόσια κτίρια, στα  χτισμένα παράθυρα, στις γέφυρες και στις στάσεις του λεωφορείου αλλά αναφέρει επίσης πως λαμβάνει πληροφορίες για καινούρια σημεία μέσω του λογαριασμού του στο ίνσταγκραμ.

“Κρατάω μια λίστα με όλες τις ζωγραφιές με πέη και τις τοποθεσίες τους, έτσι ώστε να ξέρω σε ποια δεν έχω πάει ακόμα”, είπε.

Είπε πως γνωρίζει ότι τα σχέδια ζωγραφικής του θεωρούνται βανδαλισμός και είναι επομένως παράνομα αλλά έχει στρατηγική ώστε να μην πιαστεί.

Η απήχηση στο εγχείρημά του είναι υπερβολικά θετική αλλά σε περίπτωση που πάρει αρνητική ανατροφοδότηση θα σκεφτεί να σταματήσει.

“Απλά ελπίζω να έχει θετικό αντίκτυπο και να κάνει περισσότερους ανθρώπους να  χρησιμοποιούν προφυλακτικά ώστε τελικά να μειωθεί το ποσοστό των ΣΜΝ”

Πηγή: INDEPENDENT

Αφήστε ένα σχόλιο