προφυλακτικά σε διάφορα χρώματα

Η καλύτερη προστασία για όποιον-α είναι σεξουαλικά ενεργός-η.

Τα προφυλακτικά είναι η απλούστερη αλλά πιο αποτελεσματική μέθοδος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προστατέψετε τον εαυτό σας, όχι μόνο από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, αλλά και από μια ποικιλία σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Σχετικά με τα προφυλακτικά

Το προφυλακτικό είναι μια εύκαμπτη μεμβράνη από καουτσούκ ή πλαστικό που λειτουργεί ως φυσικό φράγμα που εμποδίζει τα σωματικά υγρά, συμπεριλαμβανομένου του σπέρματος, των κολπικών υγρών και του αίματος, να περνούν από το ένα άτομο στο άλλο κατά τη διάρκεια του σεξ. Τα προφυλακτικά είναι φτηνά, εύχρηστα και διατίθενται προς πώληση στα φαρμακεία, στα σούπερ μάρκετ, στα ψιλικατζίδικα και σε ηλεκτρονικά καταστήματα στο διαδίκτυο (όπως το δικό μας 😉).

Ενώ η αποχή (το να μην κάνετε καθόλου σεξ) είναι, φυσικά, ο μόνος τρόπος που εγγυάται ότι είναι 100% ασφαλής, τα προφυλακτικά προσφέρουν μακράν την καλύτερη προστασία για όποιον-α είναι σεξουαλικά ενεργός-η και θέλει να εξασφαλίσει ασφαλέστερο σεξ. Τα προφυλακτικά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά έναντι των πιο επικίνδυνων ΣΜΝ, συμπεριλαμβανομένου του HIV, του ιού που προκαλεί το AIDS. Οι επιστήμονες έχουν δείξει ότι η χρήση προφυλακτικού κατά τη διάρκεια του σεξ σημαίνει ότι έχετε περίπου 10.000 φορές λιγότερες πιθανότητες να κολλήσετε τον ιό HIV από ότι αν κάνατε σεξ χωρίς αυτό. Τα προφυλακτικά έχουν επίσης μεγάλη αποτελεσματικότητα έναντι άλλων ΣΝΝ, όπως τα χλαμύδια, η γονόρροια, η τριχονομία, ο έρπης των γεννητικών οργάνων και η σύφιλη και έχουν συνδεθεί με χαμηλότερο ποσοστό καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, ασθένεια που σχετίζεται με τον σεξουαλικώς μεταδιδόμενο ιό του ανθρώπινου θηλώματος και τα κονδυλώματα που αυτός παράγει.

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν προφυλακτικά βρίσκουν τις σεξουαλικές τους εμπειρίες εξίσου ευχάριστες με εκείνους που δεν το κάνουν.

Πώς χρησιμοποιούνται τα προφυλακτικά

Για να είναι αποτελεσματικά, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε τα προφυλακτικά με συνέπεια και σωστά:

  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το σωστό προφυλακτικό. Διαλέξτε προφυλακτικά από λάτεξ (καουτσούκ), ή αν είστε αλλεργικός ή ευαίσθητος στο λατέξ, ένα υλικό (πλαστικό) που ονομάζεται πολυουρεθάνη. Μην χρησιμοποιείτε “φυσικά” προφυλακτικά (προβάτου), γιατί αυτά δε θα σας προστατεύσουν από τα ΣΜΝ.
  • Τα προφυλακτικά έχουν συγκεκριμένη διάρκεια ζωής. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε προφυλακτικό που έχει λήξει.
  • Πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε ένα προφυλακτικό που είναι αρκετά μεγάλο ώστε να καλύψει εντελώς το πέος σας σε πλήρη στύση.

Για να μη σπάσει ένα προφυλακτικό

  • Είναι καλύτερο να κρατάτε τα προφυλακτικά σε ξηρό, δροσερό μέρος μακριά από απ’ ευθείας φως ήλιου, όπως ένα συρτάρι σε ένα κομοδίνο.
  • Δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιήσετε ξανά ένα προφυλακτικό.
  • Είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε ένα λιπαντικό μαζί με ένα προφυλακτικό, αλλά βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μόνο λιπαντικά με βάση το νερό και ποτέ αυτά με βάση το λάδι, όπως βαζελίνη, βρεφικό λάδι, λοσιόν για τα χέρια ή το σώμα, καθώς αυτά τα προϊόντα θα εξασθενίσουν και θα σπάσουν το προφυλακτικό.
  • Ανοίξτε προσεκτικά το φακελάκι του προφυλακτικού. Μην χρησιμοποιείτε αιχμηρά αντικείμενα, ψαλίδια, δόντια ή άλλα αντικείμενα.
  • Εάν το προφυλακτικό σας φαίνεται πολύ κολλώδες, εύθραυστο ή αποχρωματισμένο, χρησιμοποιήστε ένα νέο.
  • Τσιμπήστε απαλά το άκρο του προφυλακτικού μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη του χεριού σας, τοποθετήστε το επάνω στο πέος σας και χρησιμοποιήστε το άλλο χέρι για να το ξετυλίξετε μέχρι τη βάση του.

Προσοχή

Μετά την εκσπερμάτιση και προτού το πέος μαλακώσει, πιάστε σταθερά το χείλος του προφυλακτικού στη βάση του πέους και αφαιρέστε το. Αφού το αφαιρέσετε, προσεκτικά ώστε να μην σας χυθεί σπέρμα απ’ έξω, δέστε την ανοικτή άκρη του σε κόμπο, στη συνέχεια τυλίξτε το χρησιμοποιημένο προφυλακτικό σε λίγο χαρτί και ρίξτε το σε ένα κάδο απορριμμάτων ώστε να μην έρθουν άλλοι άνθρωποι σε επαφή μαζί του. Μην πετάτε τα χρησιμοποιημένα προφυλακτικά στην τουαλέτα. Αφού τελειώσετε πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό.

Πηγή: health24

Μετάφραση, επιμέλεια Προφυλακτικά.gr

Αφήστε ένα σχόλιο