προφυλακτικά σε διάφορα χρώματα

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 50 ετών, έχουν πραγματοποιηθεί πολλές έρευνες ώστε το σεξ να γίνει διασκεδαστικό και ασφαλές.

Ενώ το χάπι έφερε την επανάσταση στον έλεγχο των γεννήσεων και πλέον υπάρχουν πολλές επιλογές διαθέσιμες για την αποφυγή μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, τα προφυλακτικά είναι ακόμα ο μόνος τρόπος για να προστατευθείτε από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Από την άλλη τα λιπαντικά συμβάλουν τα μέγιστα στο κομμάτι της απόλαυσης αλλά καθόλου στο κομμάτι της ασφάλειας.

Μιας και το ασφαλές σεξ όμως είναι πολύ σημαντικό, πώς θα σας φαινόταν να μη χρειάζεται να αγοράζετε ξεχωριστά προφυλακτικά και λιπαντικά; Λοιπόν, αυτό το πρόβλημα φαίνεται ότι έχει ήδη λυθεί καθώς επιστήμονες σχεδίασαν ένα προφυλακτικό που λιπαίνεται μόνο του όταν έρχεται σε επαφή τα σωματικά υγρά. Αλλά πώς ακριβώς λειτουργεί και είναι πραγματικά διαφορετικό από τα κοινά προφυλακτικά και τα λιπαντικά;

Τα λιπαντικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν παράλληλα με το ανδρικά προφυλακτικά για να μειώσουν τις τριβές στο σεξ, αλλά η διαδικασία της χρήσης τους κατά τη διάρκεια της “δράσης” μπορεί να σας βγάλει για λίγο από την ερωτική διάθεση. Επιπλέον, η χρήση ενός λιπαντικού μπορεί να απαιτεί περισσότερες από μία εφαρμογές κατά τη διάρκεια του σεξ, κάτι που σίγουρα θα σας αποσπάσει την προσοχή. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Royal Society Open Journal ανέφερε ότι οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η ανάπτυξη ενός προφυλακτικού που “αυτο-λιπαίνεται” θα μειώσει τον πόνο που σχετίζεται με την τριβή, αυξάνοντας την ικανοποίηση του χρήστη και γενικότερα τη χρήση των προφυλακτικών.

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Public Health England και την YouGov, διαπίστωσε ότι, από τα 2.000 άτομα ηλικίας 16-24 ετών που εξέτασαν σχετικά με τη σεξουαλική υγεία, 47% από αυτούς δήλωσαν ότι είχαν κοιμηθεί με κάποιον για πρώτη φορά, χωρίς να χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό και ένας στους δέκα δεν είχε χρησιμοποιήσει ποτέ ένα. Όταν το BBC Newsbeat εξέτασε τη μελέτη, διαπίστωσε ότι ο κύριος λόγος που οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό ήταν επειδή το σεξ τους φαινόταν καλύτερο χωρίς αυτό. Αυτό, οι ερευνητές θέλουν να το καταπολεμήσουν.

Η έρευνα γι’ αυτό το νέο προφυλακτικό, που έλαβε επιχορήγηση 100.000 δολαρίων και υποστηρίχθηκε από το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα ​​Γκέιτς, διαπίστωσε ότι τα προφυλακτικά που αυτο-λιπαίνονται μπορούν να αντέξουν 1.000 ωθήσεις χωρίς να χάσουν την ολισθηρότητά τους σε σύγκριση με τις 600 ωθήσεις των λιπαντικών με βάση το νερό όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με απλά προφυλακτικά . Κατά μέσο όρο, το σεξ διαρκεί το μισό από αυτό, αλλά είναι καλό να γνωρίζετε ότι ό,τι και να γίνει είστε καλυμμένοι.

Η έρευνα εξέτασε 33 άνδρες και γυναίκες για να αποδείξει την αποτελεσματικότητα του προφυλακτικού που αυτο-λιπαίνεται, το εάν αυτό λειτούργησε πραγματικά και αν οι συμμετέχοντες θεώρησαν ότι ήταν καλύτερη εναλλακτική λύση από τα προφυλακτικά που υπάρχουν ήδη στην αγορά. Ένα τεράστιο 73% επέστρεψε λέγοντας ότι θα προτιμούσαν το προφυλακτικό που αυτο-λιπαίνεται επειδή αυτό παρέμενε ολισθηρό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και ότι γι’ αυτό το λόγο μπορεί να αύξαναν και τη χρήση προφυλακτικών.

Ο καθηγητής Mark Grinstaff από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, ο οποίος εργάστηκε επάνω στο προφυλακτικό που αυτο-λιπαίνεται, δήλωσε: “Έχει μια κάπως κολλώδες αίσθηση όταν το χρησιμοποιείτε ξηρό, αλλά με την παρουσία νερού ή φυσικών υγρών γίνεται πολύ ολισθηρό. Χρειάζεστε μόνο μια μικρή ποσότητα υγρού για να το ενεργοποιήσετε. ” Αναφέρει ότι οι κλινικές δοκιμές με ζευγάρια θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ακόμα και το 2019.

Η εύρεση μια μεθόδου αντισύλληψης που σας ταιριάζει και η διατήρηση της ασφάλειάς σας είναι πολύ σημαντική. Οτιδήποτε μπορεί να διευκολύνει αυτή τη διαδικασία είναι ευπρόσδεκτο. Φαίνεται ότι το μέλλον είναι λαμπρό για το προφυλακτικό που αυτο-λιπαίνεται και ποιος ξέρει, μπορεί να βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων και μέσα στο 2019.

Πηγή: Bustle

Αφήστε ένα σχόλιο