προφυλακτικά για μετανάστες

Ο Γερμανικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών για το Aids διανέμει δωρεάν προφυλακτικά στους πρόσφυγες στο πλαίσιο μιας εκστρατείας για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με το γερμανικό σύστημα υγείας.

Τα κέντρα υποδοχής προσφύγων και οι οργανώσεις που ασχολούνται με μετανάστες μπορούν να αιτηθούν δωρεάν προφυλακτικά για ευρύτερη διανομή. Ο Γερμανικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών για το Aids (Deutsche Aids-Hilfe) χορηγεί συνολικά 350.000 προφυλακτικά. Σε όλα τα περιτυλίγματα των προφυλακτικών αναγράφονται σύνδεσμοι για τον ιστότοπο της καμπάνιας your-health.tips.

Ο ιστότοπος παρέχει πληροφόρηση σε πέντε γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Ρωσικά, Αραβικά, Γερμανικά) σχετικά με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα όπως τον ιό HIV και την πρόληψή του. Επίσης εξηγεί πώς λειτουργεί το γερμανικό σύστημα υγείας και πώς οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες.

Η υπηρεσία θέλει να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κάνουν τεστ για HIV. Ο πρόεδρός της Björn Beck δήλωσε: “Θέλουμε να κάνουμε γνωστό το εξής μήνυμα: Εάν είστε HIV-θετικός, τότε υπάρχει διαθέσιμη βοήθεια. Οι άνθρωποι γύρω σας δεν χρειάζεται να το μάθουν. Εμείς, θα σας υποστηρίξουμε”. Πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν να κάνουν το τεστ γιατί φοβούνται την απομόνωση και την εχθρότητα, λέει ο Beck.

“Είναι επίσης επείγον να παρασχεθεί θεραπεία ανώνυμα, για άτομα χωρίς καθεστώς διαμονής, επίσημα έγγραφα ή ασφάλισης υγείας”, αναφέρει η οργάνωση σε μία δήλωση. Οι άνθρωποι αυτοί είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι επειδή επιπλέον φοβούνται την απέλαση.

Εκστρατεία πρόληψης

Ο οργανισμός αναφέρει ότι η εκστρατεία απευθύνεται κυρίως σε μετανάστες από χώρες όπου ο ιός HIV είναι ευρέως διαδεδομένος, κυρίως στην υποσαχάρια Αφρική και τη Ρωσία, καθώς επίσης και σε γκέι και διεμφυλικούς μετανάστες.

Ο στόχος είναι οι άνθρωποι που μολύνονται να μπορούν να λάβουν έγκαιρη θεραπεία ώστε η μεταδοτικότητα της ασθένειας να μειωθεί.

Η αντιμετώπιση του HIV μπορεί να οδηγήσει σε καλά αποτελέσματα εάν η νόσος διαγνωστεί νωρίς. Με τη σωστή θεραπεία, η μετάδοση μπορεί να κατασταλεί, αναφέρει ο οργανισμός. Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι προσβλάλλονται από AIDS ή άλλη σοβαρή πάθηση ανοσολογικής ανεπάρκειας στη Γερμανία.

Διαθέσιμη βοήθεια

Η Γερμανική Υπηρεσία Παροχής Υπηρεσιών για το Aids προσφέρει δωρεάν τηλεφωνική και ηλεκτρονική συμβουλευτική για να απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με το HIV/AIDS και άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Μεταξύ άλλων, τα μέλη του προσωπικού της παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την εύρεση τοπικής βοήθειας ή ομάδων υποστήριξης.

Πηγή: INFOMIGRANTS

Αφήστε ένα σχόλιο