άντρας στο κρεβάτι γελάει

Έχετε ποτέ αναζητήσει στο ίντερνετ για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα στο κρεβάτι ενός άνδρα; Να είστε σίγουροι, κυρίες και κύριοι, ότι αν το κάνετε, αυτό θα σκοτώσει πολύ γρήγορα την οποιαδήποτε ερωτική διάθεση. Αλλά τη στιγμή που ο σύντροφός σας, αποκαλύψει ότι δεν του αρέσουν τα προφυλακτικά ή ισχυρίζεται ότι έχει κάνει “όλα τα εμβόλια” (πράγμα που δεν ευσταθεί στην περίπτωση των ΣΜΝ) ή ότι δεν έχει καμιά μεταδοτική ασθένεια, τότε δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.

Εδώ να σημειώσουμε ότι με μια γρήγορη ματιά στη google θα καταλάβετε πως δεν υπάρχει εμβόλιο που θα σας προστατεύει από κάθε ΣΜΝ εκεί έξω. Και στην πραγματικότητα είναι αρκετά εύκολο να κολλήσετε κάποιο.

Ναι, πολλά ΣΜΝ είναι απολύτως ιάσιμα, αλλά μπορούν επίσης να είναι επικίνδυνα και επώδυνα. Και, αν μπορείτε εύκολα να αποφύγετε μερικές εβδομάδες δυσφορίας, θεραπείες με αντιβιοτικά και το άγχος του να πρέπει να αντιμετωπίσετε μια ανεπιθύμητη λοίμωξη, γιατί όχι;

Επίσης, τα προφυλακτικά είναι κατά 98% αποτελεσματικά στην πρόληψη αυτού του τρελού πράγματος που ονομάζεται εγκυμοσύνη, όπως αναφέρει ο αμερικάνικός οργανισμός Planned Parenthood.

Το ηθικό δίδαγμα αυτής της ιστορίας; Τα προφυλακτικά είναι πραγματικά πολύ σημαντικά και αν κάνεις σεξ συχνά – ειδικά αν το κάνεις με πολλαπλούς-πλες συντρόφους – πρέπει να τα χρησιμοποιείς.

Επειδή το “χωρίς προφυλακτικό” απλά δεν υφίσταται ως επιλογή (εκτός και αν βρίσκεστε σε μονογαμική σχέση, έχετε κάνει και οι δύο τα απαραίτητα τσεκ και έχετε κάνει την απαραίτητη συζήτηση σχετικά με το ασφαλές σεξ), σας παραθέτουμε μερικές ατάκες και συμβουλές που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες αν ένας τύπος σας πει ότι δεν του αρέσουν τα προφυλακτικά.

“Η αίσθηση είναι πολύ καλύτερη χωρίς προφυλακτικό.”

Η σωστή απάντηση: “Εντάξει, τότε θα σου δώσω μια επιλογή. Μπορείς να κάνεις σεξ με εμένα, έναν άνθρωπο, μία γυναίκα, με προφυλακτικό. Ή εσύ και το χέρι σου μπορείτε να κάνετε σεξ χωρίς προφυλάξεις.”

Κλασική δικαιολογία των αντρών οι οποίοι πολλές φορές κάνουν και άστοχες συγκρίσεις όπως το ντους με αδιάβροχο, η το να τρως μία μπανάνα με τη φλούδα και άλλα παρόμοια. Λυπάμαι που σας ενημερώνω κύριοι, αλλά η επιστήμη έχει διαφορετική άποψη – μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα προφυλακτικά δεν μειώνουν ή αποδυναμώνουν την αίσθηση κατά τη διάρκεια του σεξ.

Ξέρετε ποια αίσθηση είναι πραγματικά υπέροχη; Το να κάνετε σεξ γνωρίζοντας ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα καταλήξετε μετά από αυτό με μια δυσάρεστη λοίμωξη ή ένα γονιμοποιημένο ωάριο! Το ασφαλές σεξ είναι απόλυτα σέξι.

“Έτσι κι αλλιώς παίρνεις αντισυλληπτικά χάπια.”

Η σωστή απάντηση: “Αν εγώ μπορώ να επενδύσω χρόνο και χρήματα στο να βάζω στο σώμα μου ορμόνες που θα μου αποτρέψουν μια πιθανή εγκυμοσύνη, τότε μπορείς κι εσύ να βάλεις για λίγο ένα προφυλακτικό που θα αποτρέψει τα ΣΜΝ”.

Αυτό είναι ένα από τα χειρότερα επιχειρήματα των αντρών. Πρώτα απ ‘όλα, όπως αναφέρθηκε, τα προφυλακτικά κάνουν πολύ περισσότερα από το να αποτρέπουν απλά μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη – είναι επίσης η καλύτερή σας επιλογή για την αποτροπή της εξάπλωσης των ΣΜΝ. Αλλά πέρα από το πόσο ανόητο είναι να αποκλείσουμε την απειλή των ΣΜΝ, αυτή η δικαιολογία φέρει επίσης όλη τη σεξουαλική ευθύνη στις γυναίκες, κάτι το οποίο είναι εντελώς άδικο και γελοίο.

Προς κάθε γυναίκα που έχει κάνει από τη μεριά της ότι χρειάζεται για να αποφύγει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, όπως το να “παίρνει το χάπι”, ή να έχει ένα ορμονικό εμφύτευμα μόνιμα στο σώμα της, γνωρίζετε ότι: Έχετε κάνει τόσα πολλά για να φροντίσετε τη σεξουαλική σας υγεία! Μην αφήνετε κάποιο τύπο να επιμένει ότι φορώντας λατέξ για μισή ώρα είναι πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια. Δεν είναι. Μπορεί, και θα βάλει, το προφυλακτικό.

“Δε μου σηκώνεται ή δε μπορώ να τελειώσω με προφυλακτικό.”

Η σωστή απάντηση: “Μάλλον το πρόβλημα το έχεις εσύ. Δε φταίει το προφυλακτικό.”

Αυτή η δικαιολογία είναι η πιο εξοργιστική. Καταρχήν, το γεγονός ότι οι γυναίκες έχουν εκπαιδευτεί σε ψεύτικους οργασμούς και σεξουαλική ευχαρίστηση προς ικανοποίηση των αντρών, ενώ οι άντρες έχουν το δικαίωμα να λένε ότι “δεν μπορώ να τελειώσω με προφυλακτικό” είναι μια πατριαρχική ανοησία. Το σεξ είναι αμφίδρομο και όποιος προτείνει ή υπονοεί κάτι διαφορετικό δεν αξίζει να το έχει.

Αν αυτές οι απαντήσεις δεν πιάσουν, τότε κυρίες σηκωθείτε και φύγετε. Το ασφαλές σεξ είναι το μόνο είδος του σεξ που αξίζει να κάνετε.

Πηγή: Elite Daily

Μετάφραση, επιμέλεια Προφυλακτικά.gr

Αφήστε ένα σχόλιο