Τα γυναικεία προφυλακτικά από τότε που εισήχθησαν στην αγορά πριν 30 χρόνια μέχρι και σήμερα δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν το αγοραστικό κοινό κυρίως λόγω της εικόνας που έχει ο κόσμος γι’ αυτά.
Αντί να θεωρούνται μέσο ενδυνάμωσης των γυναικών και εναλλακτική επιλογή των ανδρικών προφυλακτικών, τα γυναικεία προφυλακτικά αντίθετα θεωρούνται μία περίεργη και αχρείαστη εναλλακτική για ασφαλές σεξ.

Για να σπάσει αυτά τα στερεότυπα η εταιρία υγείας και ογκολογίας “Veru” στις Ηνωμένες Πολιτείες σε συνεργασία με την εταιρία διαφήμισης και προώθησης “New Honor Society” δημιούργησαν αυτή την τολμηρή διαφήμιση η οποία χτυπά όλες τις προκαταλήψεις γύρω από τα γυναικεία προφυλακτικά με εύστοχα επιχειρήματα και  χιούμορ.

amanda

Αστέρι του συγκεκριμένου σποτ είναι η Amanda Burch η οποία τυγχάνει να δουλεύει ως κειμενογράφος στην “New Honor Society” και η οποία επιλέχθηκε, αφού όταν προθυμοποιήθηκε να αντικαταστήσει μία διάσημη κωμικό σε ένα δοκιμαστικό βίντεο, άρεσε τόσο πολύ στην εταιρία που έδωσαν σε αυτή το ρόλο.
Οι δημιουργοί είναι εμφανές ότι δε φοβήθηκαν καθόλου το θέμα και ήξεραν ακριβώς πως να  προσεγγίσουν τις προκαταλήψεις γύρω από αυτό ενώ η Amanda χωρίς καθόλου ταμπού επιχειρεί να ενδυναμώσει τις γυναίκες ώστε να πάρουν πίσω την εξουσία της προστασίας στο σεξ από τους άνδρες.

Δυστυχώς το θέμα προφυλακτικού και στη χώρα μας θεωρείται “αντρική” υπόθεση και πολλές γυναίκες ακόμα και μέσα σε σταθερές σχέσεις αναγκάζονται να οδηγούνται σε άλλες μεθόδους όπως η ορμονική αντισύλληψη, η οποία όμως πέρα από τις τυχόν παρενέργειες δε βοηθά στην προστασία από Σ.Μ.Ν.

Μιας και το γυναικείο προφυλακτικό είναι ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει αρκετά εδώ στο Προφυλακτικά.gr πείτε μας, ποιά είναι η γνώμη σας για αυτό; Πόσες και πόσοι από εσάς θα θέλατε να προστεθεί στα προϊόντα μας στο μέλλον;

Πηγή: The Drum

Αφήστε ένα σχόλιο