ζευγάρι με προφυλακτικό στο κρεβάτι

Δεν έχει σημασία αν είστε πρωτάρης ή έμπειρος στο κρεβάτι, πάντα υπάρχει η πιθανότητα να καταλήξετε με ένα σπασμένο προφυλακτικό. Αυτό είναι κάτι που έχει συμβεί στους περισσότερους από εμάς και αμέσως μας έφερε στο μυαλό ανησυχίες όπως το ενδεχόμενο μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης ή ενός σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος. Ένα προφυλακτικό που σπάει κατά τη διάρκεια του σεξ προκαλεί ανησυχία και στους άνδρες και στις γυναίκες.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ένα προφυλακτικό μπορεί να σπάσει, οι πιο συνηθισμένοι από αυτούς είναι όταν κάποιος φορά το λάθος μέγεθος ή το φοράει λάθος. Επιπλέον, η έλλειψη λίπανσης στην περιοχή του κόλπου, η χρησιμοποίηση ενός προφυλακτικού που έχει λήξει και η χρήση λάθος λιπαντικού μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε σκισίματα ή σπάσιμο. Ωστόσο, ο τρόπος που το φοράτε κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά. Έτσι, προσέξτε όταν φοράτε ένα προφυλακτικό, εάν έχετε φροντίσει για τις άλλες παραμέτρους, τότε μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο φορώντας το με τον σωστό τρόπο.

Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε, ενώ φοράτε ένα προφυλακτικό για να αποφύγετε ένα σκίσιμο – σπάσιμο κατά τη διάρκεια του σεξ:

  • Να τοποθετείτε πάντα το προφυλακτικό όταν το πέος είναι σε πλήρη στύση.
  • Τα προφυλακτικά έχουν συνήθως στην άκρη τους σπερματοδόχο κατάληξη όπου το σπέρμα συλλέγεται όταν η πράξη έχει τελειώσει και ο άντρας εκσπερματώσει.
  • Τώρα, ενώ φοράτε το προφυλακτικό, βεβαιωθείτε ότι πιέζετε την άκρη του για να του αφήσετε λίγο χώρο, τουλάχιστον ένα εκατοστό. Όταν το κάνετε αυτό βεβαιωθείτε ότι έχετε πιάσει την άκρη σφιχτά έτσι ώστε να μην υπάρχει αέρας στο χώρο αυτό. Αν αφήσετε τον αέρα να εισέλθει στην άκρη, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε σκίσιμο.
  • Τοποθετήστε το προφυλακτικό στο πέος, ενώ πιέζετε την άκρη και ξετυλίξτε το μέχρι τη βάση του. Μην προσπαθήσετε να τοποθετήσετε το πέος στο προφυλακτικό και να διατηρήσετε το χώρο του ενός εκατοστού στο άκρο του χωρίς να το πιέσετε με τα δάχτυλα εκτός και αν χρησιμοποιείτε ένα ειδικής κατασκευής προφυλακτικό, όπως τα Wingman. Αν χρειάζεται, βάλτε λίγο λιπαντικό στο εξωτερικό του προφυλακτικού ώστε να μειώσετε τις πιθανότητες σπασίματος. Εάν ο κόλπος της συντρόφου σας λιπαίνεται αρκετά φυσικά, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα. Αν κάνετε πρωκτικό σεξ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ενισχυμένο προφυλακτικό όπως τα Anos ή ένα ειδικό λιπαντικό για πρωκτικό σεξ όπως το Just Glide Anal.
  • Η ιδέα είναι να μην εισέρχεται καθόλου αέρας στο προφυλακτικό ενώ το φοράτε. Εάν αφήσετε αέρα να εισέλθει στο προφυλακτικό ενώ το φοράτε, αυτό θα μπορούσε να είναι μια βασική αιτία σπασίματος όταν η δράση ξεκινήσει και η τριβή αυξηθεί.
  • Εν ολίγοις, φροντίστε ώστε η άκρη του προφυλακτικού να είναι ξεφούσκωτη και να μην έχει διογκωθεί. Εάν είναι φουσκωμένη (περιέχει αέρα), αφαιρέστε το προφυλακτικό και φορέστε ένα καινούριο, φροντίζοντας να κρατήσετε το άκρο ξεφούσκωτο, πιέζοντάς το σφιχτά κατά την τοποθέτηση. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα επιπλέον προφυλακτικό παρά να διακινδυνεύσετε ένα σπάσιμο.

Αν φροντίσετε αυτή τη μία πτυχή (το πώς τοποθετείτε σωστά το προφυλακτικό), αυτό μπορεί να σας σώσει από ένα σπάσιμο ή σκίσιμο κατά τη διάρκεια του σεξ.

Πηγή: The Health site

Μετάφραση, επιμέλεια Προφυλακτικά.gr

Αφήστε ένα σχόλιο